Categories Vijesti o poznatima

Jamie Oliver nakon bankrota: Radnicima poželio sreću i obećao isplatiti plate

Slavni kuhar Jamie Oliver prošle godine proglasio je lični bankrot. U svega dvije godine imao je milionske gubitke. Početkom prošle sedmice većina Jamiejevih restorana se zatvorila što je rezultiralo otkazom za hiljadu ljudi. Zaposlenici su se šokirali jer nisu bili svjesni šta se događa. 

– Neki ljudi su bili tamo od prvog dana, više od deset godina – rekao je jedan od zaposlenika koji je dobio otkaz.  Iako im Jamie nije lično rekao da dobijaju otkaz, poslao im je e-mail.

– Znam koliko je ova vijest teška za vas i želim vas uvjeriti da sam istražio sve mogućnosti tokom proteklih nekoliko mjeseci kako bih spasio posao. Uložio sam sve što sam mogao da promijenim stvari – pisao je Jamie te naglasio da će svima na vrijeme isplatiti plaće.

– Trenutno ne mogu fizički biti s vama, ali sam htio svima zahvaliti što ste uložili srce i dušu u naše restorane. Puno je toga na što možete biti ponosni – ohrabrio je kuhar bivše zaposlenike. Istaknuo je da su osvojili puno nagrada i imali kvalitetnu hranu.

– Naši prehrambeni standardi uvijek su nas izdvajali od konkurencije. Svi naši sastojci bili su visoke kvalitete i proizvedeni na trajan i održiv način – kaže Jamie. Prvi restoran koji je otvorio nosio je naziv ‘Fifteen’ i na njega je Jamie najviše ponosan. Posao je opisao nevjerovatnim putovanjem koji je utjecao na mnogu djecu posljednjih 16 godina.

– Bila mi je čast i zadovoljstvo biti dio ovoga – rekao je kuhar koji je ponosan na sva postignuća.

– Zbog toga mi je teško reći zbogom – zaključio je Jamie.

Nahvalio je bivše zaposlenike i poželio im je sreću u daljnjem poslu.

– Ljudi, vi ste najbolji u svom poslu i znam da ćete raditi velike stvari ubrzo. Iskreno mi je žao i šaljem vam ljubav, zahvalnost i, najbitnije, svima vam želim sreću. Danas je jako tužan dan – rekao je Jamie. Zvijezda kulinarskih emisija također je priznala kako je ušla u posao s mnogo neznanja i nepostojećim iskustvom u vođenju restorana. Tada je Jamie uložio vlastitu ušteđevinu od nekoliko miliona kako bi spasio posao i osigurao posao zaposlenicima.

Izvor: 24sata.hr/Foto: Getty Images

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *