Categories Vijesti o poznatima

Jesu li žene sretnije s muškarcima koji su viši od njih?

Ako pripadate u grupu nižih žena, a imate visokog dečka, imamo odlične vijesti za vas!

Naime, prema novom istraživanju koje prenosi portal Her.ie, a koje se bazira na 8.000 osoba, parovi kod kojih je veća razlika u visini generalno su sretniji.

Kako piše Her.ie, ta veza postojala je i u davnoj prošlosti. Naime, žene su generalno birale više muškarce koji su im izgledali kao bolji skupljači i lovci i generalno sposobniji da zaštite njih i njihovu porodicu. Ipak, čini se kako je visina bitna u (samo) prvih 18 godina veze, a nakon toga prestaje biti važna, barem prema ovom istraživanju.

Jesu li žene sretnije s muškarcima koji su viši od njih?

Doktor Sohn, koji je proveo ovo istraživanje, pojasnio je u naučnom časopisu koji se bavi ličnostima ljudi te razlikama među nama kako je poznato da žene zbog evolucijskih razloga preferiraju visoke muškarce.

“Ipak, nijedna studija nije istraživala jesu li žene sretnije s višim muškarcima”, dodao je i zaključio da “je veća razlika u visini kod parova rezultirala pozitivnom korelacijom sa srećom žene”.

Ipak, moramo dodati kako, poučene iskustvom brojnih poznatih i slavnih, možemo zaključiti i da ovo nije uvijek slučaj.

Pogledajmo samo nekoliko nedavnih prekida poput Kourtney Kardashian i Younesa Bendjimae, ili pak Hayden Panettiere i Vladimira Klitschka. Kim Kardashian i Kris Humphries također su imali znatnu razliku u visini, ali su se svejedno rastali nakon 10-ak dana braka.

Izvor: index.hr Foto: Guliver/Getty Images

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *