Categories Vijesti o poznatima

Joaquin i Rooney: Sade voće, odlaze na pedikure i skrivaju se…

Kao što to biva u glumačkom svijetu, većina ljubavnih priča rađa se na setovima, a upravo su tako završili zajedno i “friški” dobitnik Oscara Joaquin Phoenix i glumica i njegova zaručnica Rooney Mara. Rooney i Joaquin upoznali su se 2013. na snimanju filma “Her”, a Oskarovac je priznao kako je zapravo mislio da ga Mara ne može smisliti. 

Foto: Guliver/Getty Images

“Nije uopšte htjela razgovarati sa mnom. Ona je jedina osoba o kojoj sam tražio informacije na internetu. Nikad nisam to radio. Bili smo samo prijatelji, dopisivali smo se preko e-maila”, izjavio je jednom prilikom Phoenix.

Nakon snimanja filma par se razišao, no ponovno su se spojili na setu filma “Mary Magdalene”. Tokom snimanja zaljubili su se jedno u drugo i počeli hodati.

Prvi su se put na crvenom tepihu pojavili 2017. i to na svečanom otvaranju Filmskog festivala u Kanu. Tokom cijele ceremonije Mara je držala ruku Phoenixu i strastveno ga poljubila kad je osvojio nagradu za najboljeg glumca za film “You Were Never Really There”.

U septembru 2017. Phoenix je otkrio kako on i Mara žive zajedno u njegovom u stanu vrijednom 1,3 miliona funti u Los Anđelesu. Posebno je raznježio obožavaoce kad je rekao da je zbog američke glumice gledao deset sati serije “The Staircase” jer joj nije mogao reći ne.

“Htio sam vezu koja će imati smisla. Htio sam vezu punu ljubavi. Nisam očekivao da ću to dobiti. Rooney i ja smo bili samo prijatelji”, komentirao je Oskarovac.

Iako oboje većinu vremena provode ispred kamera i reflektora, budući supružnici ne žive život poput ostalih zvijezda. Izbjegavaju tipičan holivudski način života, ne ide na zabave koje priređuju zvijezde i u otmjene restorane. Jedu isključivo povrće i voće iz svog vrta, odlaze zajedno na pedikure, a često ih se može vidjeti na protestima za prava životinja.

Iako nije htio komentarisati zaruke, Phoenix je navodno zaprosio Maru u maju prošle godine nakon tri godine veze. Vjenčanje će, prema pisanju stranih medija, biti intimno za mali krug ljudi.

Na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu gdje mu je uručena još jedna nagrada za “Jokera”, u septembru prošle godine, Phoenix je dao do znanja koliko je sretan što ima Rooney pored sebe.

“Negdje ovdje u publici, ne znam tačno gdje, je mali prljavi zmaj kojem želim iščupati krila, omotati ga u deku i spavati s njim zauvijek. Volim te i hvala ti”, poručio je Phoenix Mari.

Par je posebno oduševio obožavaoce na nedavnoj dodjeli Oscara. Izmjenjivali su nježnosti cijelo vrijeme te se dobro zabavljali, a posebno je bila emotivna fotografija. Paparazzi su ulovili Phoenixa i Maru kako jedu vegetarijanske burgere sjedeći na stepenicama dok se smiješe jedno drugome.

Izvor: 24sata.hr

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *