Categories Vijesti o poznatima

Kardashianke zarađuju bogatstvo reklamama na Instagramu

Članice porodica Kardashian i Jenner smatraju se dovoljno utjecajnim figurama u svijetu društvenih mreža tako da im brendovi rado isplaćuju vrtoglave sume novca za reklamni post na Instagramu!

Palm Springs 🌴

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Iako možda nećete primijetiti na prvi pogled, mnogi postovi Kim Kardashian i ostatka reality show ekipe zapravo su reklame za konkretne proizvode.

Michael Heller, direktor kompanije Talent Resources koja se bavi posredovanjem između Kardashiana i drugih kompanija, rekao je za US Weekly da su pojedini klijenti “keširali” i do 500.000 dolara kako bi dobili pristup obožavaocima Kim Kardashian – njih 95 miliona na Instagramu.

chaos

A post shared by Kendall (@kendalljenner) on

Za profile Khloé i Kourtney Kardashian najveća poznata suma je 250.000 dolara, a spomenute djevojke imaju 64 i 54 miliona sljedbenika na Instagramu. Kendall i Kylie Jenner imaju 76 i 89 miliona pratilaca pa se može pretpostaviti da pojedini klijenti plaćaju i po 400.000 dolara po postu.

Proizvodi sa kojima se fotografišu i koje nose spomenute djevojke često postaju popularni samo zahvaljujući njihovim postovima na Instagramu. Zato da se ulaganje od 500.000 dolara za običnu fotografiju klijentima u pravilu isplati višestruko.

Prodaja prostora na Instagramu predstavlja oko 25 posto zarade porodice Kardashian, a što je najzanimljivije – takvi postovi su vješto kamuflirani tako da većina pratilaca i ne shvata da se pred njima nalazi obična reklama.

IZVOR: HARPER’S BAZAAR

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *