Categories Vijesti o poznatima

Keira vs. Kate: “Kriva si jer daješ nedostižne standarde za majke!”

Britanska glumica Keira Knightley u seriji feminističkih eseja iskritikovala je prividno savršen izgled vojvotkinje od Kembridža nakon porođaja.

Glumica je putem eseja probala da uđe u koštac sa pritiskomu vezi sa fizičkim izgledom koje mnoge majke nakon porođaja osjećaju.

Tom prilikom prepoznala je Kate kao jednog od krivaca koji doprinose tome, sa obzirom na to da je nakon rođenja sve troje djece vojvotkinja izgledala skoro savršeno.

Keira je rodila dijete 2015. godine, iste godine kada je Kate rodila princezu Charlotte, što je glumicu navelo da poredi dva postporođajna iskustva.

Glumica je primijetila da je izgled Kate Middleton, sedam sati nakon porođaja, bio u oštroj suprotnosti sa tim kako se ona osjećala u istoj situaciji.  Keira je navela kako je izgled vojvotkinje nakon porođaja, sa našminkankim i nasmijanim licem, za nju nerealan i nedostižan za mnoge žene.

Osim toga, izjavila je kako je Kate tom prilikom prikazala lice koje “svijet hoće da vidi”, a ne istinu o stanju žena nakon porođaja.

Glumica se nakon objavljivanja eseja i sama našla na meti kritika. Mnoge žene skrenule su pažnju na to da je svaki porođaj drugačiji, odnosno, da se neke majke brže oporave od drugih, kao i na to da kritikovanje izgleda drugih žena nije feministički.

Izvor: HELLO! Foto: Guliver/Getty Images

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *