Categories Vijesti o poznatima

Kraljica je odlučila – krunu prepušta unuku, William i Kate postaju kralj i kraljica!

Prema odluci britanske Kraljice Elizabete II, vojvotkinja i vojvoda od Kembridža uskoro će postati kraljica i kralj. Kraljica je odlučila da svoju krunu prepusti unuku, princu Williamu i snahi Kate Middleton.

Foto: Arhiva portala

Iako je ovim potezom preskočila jednu generaciju, odnosno svog sina, princa Charlesa od Velsa i njegovu suprugu Camillu, vojvotkinju od Kornvola, Elizabeta II to objašnjava činjenicom da je posljednjih decenija kraljevska porodica prošla kroz veliki broj negativnih trendova, te da je mlađa generacija mnogo podobnija da popravi imidž dinastije Windsor.

Kraljica je ocijenila da Kate i William imaju budućnost i da ih neprestano prati pozitivan imidž u modernom svijetu, zbog toga će uskoro naslijediti njenu krunu, otkrio je izvor iz kraljevske palate.

“Kraljica je 65 godina svog života posvetila dinastiji Windsor i njenom opstanku. Sada ona vidi da Kate i Villiam imaju snagu i energiju da dobro obave kraljevski posao u modernom svijetu kada je reč o održanju monarhije. A kraljica će zauvijek raditi ono što je najbolje za uspeh monarhije. Takođe, kraljica je istakla da ne vidi da monarhija trenutno ima ugled koji je nekada imala, ali da Kate i William to mogu preokrenuti”, otkrio je izvor.

Preuzimanjem krune, Kate i William će biti monarsi 16 zemalja Komonvelta i vrhovni vladari Crkve Engleske.

IZVOR: HELLO!

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *