Categories Vijesti o poznatima

Matthew McConaughey – od holivudskog ljepotana do univerzitetskog profesora

Poslije četiri godine napornog rada na Univerzitetu u Teksasu, oskarovac Matthew McConaughey dobio je unapređenje – od gostujućeg predavača postao je redovni profesor.

“Prepoznajući njegov izuzetan rad kao predavača i mentora studentima na Univerzitetu u Teksasu i poštujući njegovu karijeru nagrađivanog glumca i producenta, Metju Makonahey je postavljen kao redovni profesor na Koledžu za komunikaciju ‘Mudi’, počinjući od jeseni 2019”, navodi se u saopštenju univerziteta.

Poznati glumac pridružio se nastavnom osoblju 2015. godine, kao gostujući predavač na kursu za produkciju “Od scenarija do ekrana”.

Navodi se da je McConaughey osmislio kurikulum koji obezbeđuje “jedinstven pogled na svaku od etapa filmske produkcije”.

Oskarovac je opisao predmet na kojem predaje kao “onakav kakav je on želio da ima kada je pohađao školu” (završio je studije 1993. godine).

“Radeći u učionici sa studentima mi je omogućilo da ih pripremim. Pravljenje filmova, pretvaranje riječi sa papira u film je i nauka i umjetnost”, istakao je McConaughey.

Izvor: rts.rs Foto: Guliver/Getty Images

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *