Categories Vijesti o poznatima

Najglamuroznija Red Carpet zabava “Story Hall Of Fame” prvi put u Sarajevu

Proslava jubilarnog, 16. rođendana najuticajnijeg celebrity časopisa Story, biće održana sutra (četvrtak, 9. avgust) od 20 sati u bašti Zemaljskog muzeja u Sarajevu.

Časopis Story kao najmoćniji celebrity časopis u Hrvatskoj već godinama u Zagrebu organizuje party Story Hall of Fame. Riječ je o najglamurnoznijem i najvažnijem događaju na hrvatskoj celebrity sceni kojeg zvijezde muzike, filma, sporta, televizije, mode, te ostali učesnici društvenog života iščekuju s nestrpljenjem, te se za njega mjesecima unaprijed pripremaju.

Nastao kao nadogradnja na Storyjev Celebrities Only party i nakon četvorogodišnje pauze, Story Hall of Fame je svoje prvo izdanje doživio 2014. godine u zagrebačkoj Laubi, kući za umjetnost i ljude. Tada su prvi put dodijeljene i nagrade Hall of Fame, primivši tako u Storyjevu kuću prva 22 slavna stanovnika.

Statua Story HoF umjetničko je djelo, rad savremenog kipara Ivana Fijolića, a do sad krasi domove najvećih zvijezda u Hrvatskoj i regiji. Spektakularna dodjela, popraćena najinovativnijim kreativnim rješenjima uređenja prostora i interakcije s uzvanicima, kao i nastupi velikih muzičkih zvijezda, svake se godine prepričavaju još sedmicama.

Iz godine u godinu sve je veći interes slavnih i javnosti za Storyjev party, mjesecima unaprijed pokušava se doznati koja će biti tema partyja, kakav će biti zabavni program, a na dan partyja svi žele vidjeti kreacije koje su zvijezde odabrale za najveći crveni tepih u državi, ko je kući ponio priželjkivane Storyjeve nagrade, te kako su se najveće zvijezde zabavile.

Najglamurozniji crveni tepih, onaj Storyjev, ove godine, 9. avgusta 2018. prvi put stiže u Sarajevo

Nakon 16 godina prisutnosti na tržištu BiH, Story će ove godine prvi put prirediti veličanstvenu proslavu s temom događanja – Story Urban Jungle. Biće zanimljivo vidjeti ko je najbolje uskladio svoj styling s ovogodišnjom temom Story partyja.

U vrijeme kada je u savremenom svijetu gotovo nemoguće pokazati nešto novo, uzbudljivo i originalno, Story vodi svoje uzvanike u potpuno novi svijet nezaboravnih doživljaja. Osim što nas očekuje predivan provod i prekrasan ambijent, Story će prvi put dodijeliti i nagrade Hall of fame najboljim bh. glumcima, pjevačima, TV licima, te će Storyjev Hall of Fame dobiti deset novih stanara koji će kući ponijeti originalnu statuu, djelo savremenog umjetnika Ivana Fijolića.

“Na veličanstvenoj zabavi u Zemaljskom muzeju BiH dodijelićemo nagrade najistaknutijim bh. glumcima, pjevačima, TV licima, dizajnerima, rediteljima, sportistima… U Sarajevo, grad s najvećim srcem na ovim prostorima dolazimo u želji da ljudima kojima se divimo već godinama uručimo priznanja za njihov rad, te da se svi zajedno nezaboravno zabavimo. Poznavajući dušu Sarajeva, biće to početak nove prelijepe tradicije, koja će se takođe s nestrpljenjem iščekivati”, izjavila je Zrinka Ferina, glavna urednica časopisa Story.

Za najglamurozniji party u godini već se uveliko pripremaju i naši celebrityji, najprije poznate dame koje su već odabrale u kojim će kreacijama prošetati Storyjevim crvenim tepihom, te ih s nestrpljenjem iščekujemo. O brojnim iznenađenjima večeri čitatelji će moći čitati u štampanom izdanju Storyja od 22. avgusta, gdje će ujedno vidjeti i ekskluzivne fotografije samog partyja.

Tekst i foto: PR

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *