Categories Vijesti o poznatima

Najveći koncert “od kuće” sa Lady Gagom, Paulom McCartneyjem, Billie Eilish…

Lady Gaga i organizacija Global Citizen sakupili su 35 miliona dolara za borbu protiv koronavirusa i organizovaće specijalnu TV emisiju u kojoj će učestvovati između ostalih Paul McCartney, Stevie Wonder i Billi Eilish.

Gaga je rekla da je novac sakupljen za sedam dana i da će biti upućen u Svjetsku zdravstvenu organizaciju (SZO), prenosi AP.

SZO i Global Citizen organizovaće virtuelni televizijski događaj “One World: Together At Home” (Jedan svet: Zajedno kod kuće) čiji cilj je da se oda priznanje zdravstvenim radnicima za pomoć pri pandemiji koronavirusa.

Emisija će 18. aprila u 20 časova po vremenu na istočnoj obali SAD biti istovremeno na televizijama ABC, NBC, CBS, iHeartMedia i Bell Media.

Domaćini TV specijala biće američki TV voditelji Jimmy Fallon, Jimmy Kimmel i Stephen Colbert.

“Treba da ispričamo priče i proslavimo zajednicu koja je u prvim redovima – zdravstvene radnike”, rekla je Lady Gaga preko video-veze tokom današnje konferencije za novinare SZO kada je najavljen događaj, prenose američki mediji.

“Želimo da ukažemo na ozbiljnost ovog istorijskog kulturnog pokreta bez presedana i želimo da slavimo i ohrabrimo moć ljudskog duha”, rekla je Gaga novinarima.

Ona je rekla da ovaj specijalni televizijski događaj nije namijenjen sakupljanju sredstava.

“Sklonite svoje novčanike i zavalite se i uživajte u predstavi koju svi zaslužujete”, rekla je ona, dodajući da odvojeno planira da sakupi još sredstava za borbu protiv pandemije.

Tokom višesatnog televizijskog spektakla koji će prenositi streaming YouTubea, Applea, Facebooka, Instagrama, Twittera i drugih platformi, nastupiće i Elton John, David Beckham, John Legnd, Eddie Vedder, Kerry Washington, Chris Martin iz Coldplaya, Alanis Morissette, J Balvin, Andrea Bocelli i Maluma.

Idris Elba i njegova supruga Sabrina Elba, oboje testirani pozitivni na koronavirus, takođe će učestvovati u specijalu.

Tokom emisije biće pomenuti oni koji su pogođeni virusom i biće odata počast zdravstvenom osoblju u prvim redovima borbe protiv virusa.

SZO navela je da je Lejdi Gaga zaslužna za okupljanje muzičkih zvijezda za ovaj televizijski događaj.

Izvor: n1 Foto: Guliver/Getty Images

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *