Categories Vijesti o poznatima

Pink preležala koronavirus, kritikuje vladu i donira milion dolara

Američka pjevačica Pink na Instagramu je objavila fotografiju s trogodišnjim sinom, napisavši da su oboje imali simptome koronavirusa i da su zahvaljujući svom ljekaru hitno testirani, i pritom je oštro kritikovala američku vladu zbog nedostatka testova.

Četrdesetogodišnja pjevačica pojasnila je da su prije dvije sedmice ona i njen trogodišnji sin Jameson pokazivali simptome Covida-19 i da je imala sreću što je njihov ljekar primarne zaštite imao pristup testovima. Oni su pokazali da su oboje pozitivni na koronavirus, piše Daily Mail.

S obzirom na to da je cijela njena porodica već bila u dobrovoljnom karantinu, zadržali su se u kući u skladu s ljekarskim uputstvima. Prije nekoliko dana novo testiranje je pokazalo da su negativni.

Uprkos dobrim vijestima pjevačica je iskoristila internet platformu da bi kritikovala američku vladu zbog nedostatka testova za koronavirus.

“Apsolutna je farsa i neuspjeh naše vlade to što testiranja nisu široko dostupna. Ova bolest je ozbiljna i stvarna, i ljudi moraju znati da od nje mogu da obole mladi i stari, zdravi i bolesni, bogati i siromašni. Moramo učiniti testiranja besplatnim i široko dostupnim da bismo zaštitili svoju djecu, porodice, prijatelje i zajednicu.”

View this post on Instagram

Two weeks ago my three-year old son, Jameson, and I are were showing symptoms of COVID-19. Fortunately, our primary care physician had access to tests and I tested positive. My family was already sheltering at home and we continued to do so for the last two weeks following the instruction of our doctor. Just a few days ago we were re-tested and are now thankfully negative. It is an absolute travesty and failure of our government to not make testing more widely accessible. This illness is serious and real. People need to know that the illness affects the young and old, healthy and unhealthy, rich and poor, and we must make testing free and more widely accessible to protect our children, our families, our friends and our communities. In an effort to support the healthcare professionals who are battling on the frontlines every day, I am donating $500,000 to the Temple University Hospital Emergency Fund in Philadelphia in honor of my mother, Judy Moore, who worked there for 18 years in the Cardiomyopathy and Heart Transplant Center. Additionally, I am donating $500,000 to the City of Los Angeles Mayor’s Emergency COVID-19 Crisis Fund. THANK YOU to all of our healthcare professionals and everyone in the world who are working so hard to protect our loved ones. You are our heroes! These next two weeks are crucial: please stay home. Please. Stay. Home.❤️

A post shared by P!NK (@pink) on

Odlučila je da doprinese borbi protiv koronavirusa, obećavši velikodušnu donaciju u iznosu od milion dolara u medicinske svrhe čiji je cilj borba protiv Covida-19, uz posvetu svojoj majci Judy Moore koja je bila medicinska sestra na odjeljenju hitne pomoći.

“U nastojanju da pomognem zdravstvenim radnicima koji se svakodnevno bore u prvim linijama, doniram 500.000 dolara hitnoj fondaciji Univerzitetske bolnice Templ u Filadelfiji. Tamo je moja majka Judy Moore radila 18 godina. Uz to, doniram 500.000 dolara Kriznoj fondaiciji za Covid-19 grada Los Anđelesa. Hvala svim našim zdravstvenim radnicima i svima onima koji se u svijetu trude da bismo mi mogli da zaštitimo svoje najmilije. Vi ste naši junaci! Sljedeća dvije sedmice su presudne: Molim vas, ostanite kod kuće”, poručila je.

Izvor: n1

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *