Categories Vijesti o poznatima

Porodica Kardashian zaradila 80 miliona dolara u protekloj godini

Porodica Kardashian, koju čine Kim, njena majka, sestre, brat i očuh, zaradila je na svom imenu 80 miliona dolara, a pola zarade pripada samo popularnoj starleti.

Zahvaljujući reality showu “Keeping Up With the Kardashians” porodica je od sebe uspjela napraviti unosan brend, a novac stiže bukvalno sa svih strana bilo da prodaju svoju intimu, odjeću, parfeme, nakit, kozmetiku…

Godišnji prihod koji ova porodica ostvaruje u posljednjih par godina kreće se između 20 i 65 miliona dolara, s tim što im je biznis dosta razgranat te svi članovi doprinose budžetu svojim nezavisnim poslovima i zajedničkim ulaganjima.

Zanimljivo je da je Kim Kardashian u Americi poznata kao “mašina za pravljenje para”, jer je način na koji dolazi do novca veoma zanimljiv. Naime, za svaki tweet u kome reklamira određenu kompaniju reality zvijezda dobija 25 hiljada dolara. Također, svaki put kada se pojavi na nekom događaju na njen račun stiže između 100 hiljada i milion dolara od kompanija koje je angažuju kao specijalnog gosta.

Njihova majka, Kris Jenner tzv. “glava porodice” je menadžer i zastupa svaku od svojih ćerki, kao i sina, dok je očuh Bruce Jenner vlasnik kompanije opremza luksuzne avione

Izvor: superžena.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *