Categories Vijesti o poznatima

Porodica Versace se ogradila od tv-serije o ubistvu Giannija

Tv-seriju o ubistvu Giannija Versacea čini devet epizoda, nastala je u produkciji 21st Century Foxa, a premijera se očekuje sljedeće sedmice. Među ostalima u njoj glume španjolska glumica Penelope Cruz koja utjelovljuje Donatellu Versace, dizajnerovu sestru i portorikanski pjevač Ricky Martin. Ali, članovi porodice slavnog talijanskog modnog dizajnera Giannija Versacea ogradili su se od dugoočekivane američke tv-serije o njegovoj nasilnoj smrti. 

Reditelj serije je Ryan Murphy, a Versaceovog ubicu Andrewa Cunanana, koji je slavnog dizajnera upucao na stepenicama njegove vile u Miamiju 1997., glumi tridesetgodišnji američki glumac Darren Criss. Cunanan se na početku trailera doima kao normalan mladić u dvadesetim godinama, no vrlo brzo policijska scena prikazuje ga u zastrašujućem svjetlu, otkrivajući da je u svom ubilačkom pohodu iza sebe ostavio tijela četiri muškarca.

Kompanija Versace “nije autorizirala i nije sudjelovala u nastanku tv-serije”, stoji u saopštenju kompanije objavljenom u ponedjeljak. Seriju treba gledati kao na izmišljenu priču, s obzirom na to da knjiga Maureen Orth “Vulgar Favours” na temelju koje je nastala, nije dobila autorizaciju porodice, stoji u saopštenju. ‘American Crime Story: Ubojstvo Giannija Versacea” premijerno će biti prikazana 17. januara u programu televizijske mreže FX.

Izvor: večernji.hr/Foto: Getty Images

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *