Categories Vijesti o poznatima

Sarajalije će u Novu godinu uvesti Čola!

Sve one koji novogodišnje praznike odluče provesti na otvorenom u glavnom gradu BiH, u najluđu noć uvesće najveća regionalna muzička zvijezda, Zdravko Čolić.

Dogovor o Čolinom nastupu u najluđoj noći je definitivno postignut, a kako je potvrđeno, početkom naredne sedmice biće potpisan i zvanični ugovor.

Svečana konferencija na kojoj će se medijima obratiti i sam Čola, te premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i Nermin Muzur, predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo, biće održana u četvrtak.

Doček, početi već 30. decembra, kada će svi uživati u najljepšim zvucima klasične muzike, odnosno uz najpoznatije klasike, a u noći sa prvog na drugi januar u Sarajevu će nastupiti slavna Crvena jabuka.

Tako će ove godine organizovani doček, trajati tri dana.

Za novogodišnji doček Grad Sarajevo i Kanton Sarajevo izdvojili su zajedno 250.000 KM, a pomoć će dati i gradske opštine, piše Klix. Doček Nove 2018. godine najvjerovatnije neće biti organiziran na Trgu BiH, a razmatra se više lokacija.

“Imamo puno ideja i pregovaramo o pet, šest lokacija. Želimo da sve bude vrhunski organizirano i zato se sporimo oko svega”, rekao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Zdravko Čolić je na svojoj zvaničnoj Facebook stranici ova pisanja, potvrdio statusom i dijeljenjem teksta o samom dočeku. Čola je samo kratko napisao “Sarajevooooo”.

Podsjetimo, Čola je. u glavnom gradu BIH, svoj zadnji koncert imao na prepunom Koševu, 2010-te godine.

Inače, doček Nove godine organizuje Gradska uprava Grada Sarajeva, Turistička zajednica KS, uz finansijsku pomoć Vlade Kantona Sarajevo i četiri gradske opštine – Stari Grad, Centar, Novi Grad i Novo Sarajevo.

IZVOR: HAYAT.BA

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *