Categories Vijesti o poznatima

Serena Williams se skinula za časopis i pokazala pozadinu – neki je hvale, neki osuđuju!

Najbolji “reket” svijeta Serena Jameka Williams već nekoliko puta obnažila se za svjetski poznati časopis, a ovaj put odlučila je pokazati svoje atribute u zlatnoj haljini koja podsjeća na veliki plašt. Obožavaocima e i ovaj put “za oko zapela” njezina stražnjica. I dok jedni smatraju kako i nakon trudnoće izgleda odlično, drugi komentarišu da je njeno ponašanje vulgarno i neprimjereno. 

Životna put Serene Williams nije oduvijek bio lagan. Rođena u siromašnoj porodici, a djetinjstvo je provela putujući iz jednog grada u drugi. Njena majka Orecena udala se za Sereninog oca Richarda Williamsa koji je prije tridesetak godina radio najslabiji plaćeni posao – poljoprivredni nadničar.

Njen otac cijeli svoj život obožavao je tenis. Sport koji tada nisu igrali crnci. Uživao je gledajući turnire, a to je ono što je i natjeralo mladu Serenu da prvi put uzme reket u svoje ruke.

“Kada sam imala 17 godina osvojila sam svoj prvi Grand Slam. Znala sam da u meni ima još želje za osvajanjem. Pokupila sam svoje stvari i napustila očevu kuću. Trofej sam ostavila kod njega i rekla: ‘Ne brini, osvojiću još jedan koji ću odložiti u svom domu”, prisjetila se Serena u intervjuu za BAZAAR.

Nakon uspješne 1999. godine i počasnog naslova, Serena je u karijeri osvojila još 23 Grand Slam naslova što je čini najuspješnijom teniserkom u ženskoj i u muškoj konkurenciji.

“Pitaju me: ‘Šta te motivisalo da nastaviš igrati tenis?’ Odgovor je jednostavan – volim ovaj sport. Uvijek sam govorila da je najvažnije voljeti svoj posao. Ako to ne radite, pronađite nešto što volite. Slijedite svoju strast. Naravno, ponekad nije lako voljeti tenis”, nastavila je Williams čiji su sportski uspjesi često proglašavani jednim od najboljih u istoriji.

“Zvali su me svim mogućim imenima. Rugali su mi se zbog oblika tijela. Bila sam manje plaćena jer sam žena. Kažnjena sam u finalu turnira jer sam izrazila mišljenje ili promrmljala preglasno. A to su samo stvari koje javnost vidi. Ukratko, nikad nije bilo lako. Ali onda pomislim na sljedeću djevojku koja će doći, a koja izgleda poput mene i ponadam se, možda će joj moj glas pomoći”, izjavila je Serena koja je insistirala na tome da joj fotografije ne budu fotošopirane.

U svojoj karijeri osvojila je vrtoglavih 88,9 miliona dolara. Serena je novcem uvijek dobro baratala, a to nedvosmisleno prikazuju prekrasne nekretnine koje posjeduje. Prebivalište ima prijavljeno u Palm Beachu na Floridi, a rođena je u Saginawu u Michiganu. Nedavno je napustila dvosoban stan u Parizu s pogledom na Eiffelov toranj, ali nije joj teško palo jer u svom posjedu ima još tri luksuzne nekretnine.

Izvor: 24sata.hr

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *