Categories Vijesti o poznatima

Sharon Stone: “Moždani udar mi je promijenio život”

Američka filmska glumica Sharon Stone za magazin Variety prvi put je iskreno progovorila o moždanom udaru koji je doživjela prije 18 godina, a bolest joj je ugrozila i karijeru.

– Godine 2001., sam imala moždani udar, a zatim i krvarenje u mozgu koje je trajalo devet dana. To mi je promijenilo život zauvijek. Doktori su mi dali tek pet posto šanse da preživim – rekla je Sharon i dodala da je sve to ostavilo ozbiljne posljedice na njeno zdravlje. Kaže kako joj je u procesu oporavka pomogao rad na televiziji, odnosno povremena gostovanja u hit kriminalističkim serijama.

U periodu prije nego što je doživjela moždani udar bila je najtraženija glumica, a potom joj se bolest podudarila s borbom za skrbništvo nad sinom. Također, u tom je razdoblju dizala novu hipoteku na kuću u kojoj je živjela.

– Pokušala sam normalno funkcionirati, ali sam izgubila sve što sam imala. Izgubila sam čak i status koji sam imala u Hollywoodu. Trpjela sam neljubaznost i drskost od kolegica, ali i od sutkinje koja je odlučivala o skrbništvu nad mojim sinom – ispričala je Stone.

Glumica je tako povukla paralelu između svoje i sudbine pokojne britanske princeze Diane.

– Obje smo bile izuzetno popularne, a onda je ona umrla, a ja sam imala moždani udar. I svi su nas zaboravili – objasnila je Sharon, koja se u tom periodu suočila i s financijskim poteškoćama. Iz svega ju je izvukao Bernard Arnault, generalni direktor francuskog lanca luksuzne robe LVMH i drugi najbogatiji čovjek svijeta.  Naime, 2005. joj je ponudio višemilionski ugovor s modnom kućom ‘Dior’, a nakon toga su joj stvari u životu polako počele dolaziti na mjesto. Sharon je tako prošle godine glumila u TV seriji HBO-a, ‘Mosaic’, a navodno bi trebala glumiti i u Netflixovoj seriji ‘Ratched’.

– Ukoliko imate jake glavobolje, morate otići u bolnicu. Ja sam se doktorima javila tek tri dana nakon moždanog udara što je period u kojem većina ljudi umre. Imala sam jako male šanse da preživim, zapravo, cijeli mjesec nisu bili sigurni da li ću preživjeti. Najveća ironija je to što nisam ni znala da je moje stanje tako ozbiljno, sve dok to nisam pročitala u novinama – poručila je Sharon.

Izvor: 24sata.hr/Foto: Getty Images

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *