Categories Vijesti o poznatima

Sofia Vergara: “Više ne moram da žrtvujem ni svoje mentalno zdravlje, ni porodicu!”

46-godišnja Kolumbijka Sofia Vergara sa samo 17 godina zakoračila je u svijet manekenstva, a zatim i showbiznisa, no proslavila se tek u srednjim tridesetima, nakon što je dobila ulogu urnebesne Glorije Pritchett u seriji “Moderna porodica”.

Zanosna brineta danas je nabolje plaćena TV glumica koja živi svoj san: radi ono šta voli i može kupiti šta god poželi, a i privatnom životu cvjetaju joj ruže.

Foto: Guliver/Getty Images

Zvijezda, udata za holivudskog ljepotana Joea Manganielloa, snimila je naslovnicu za Health magazine te otkrila svoje stavove u vezi za karijeru i život generalno.

Ako ne uspije dobiti posao ili reklamni ugovor koji je željela, lijepa Sofia ne proliva suze.

“Ne sjedim i ne plačem ni zbog čega. Mislim – to je to, a sad idemo dalje, probaću naći nešto drugo… U suprotnom, samo gubite vrijeme na plakanje. Nemojte gubiti vrijeme”, izjavila je Vergara.

Priznala je i da je u karijeri imala teških trenutaka te da je u mlađim danima morala da radi svakakve poslove da bi se popela na novu stepenicu, a sve se to ipak isplatilo.

“Puno radiš, ali na kraju si ipak nagrađen za sva žrtvovanja, poput propuštanja sinovih rođendana i činjenice da nisam mogla uvijek biti uz njega. Više se ne moram žrtvovati, ne moram žrtvovati svoje psihičko zdravlje ni svoju porodicu. To je najbolja stvar koja dolazi uz uspjeh – imaš pravo sam donositi odluke”, rekla je.

Sofia je naglasila i da izbjegava negativne ljude i situacije: “Ne isplati se biti s ljudima koji ti crpe energiju i stvaraju probleme”.

Vrijeme najradije provodi sa suprugom, sinom Manolom i brojnom porodicom i prijateljima u njihovoj luksuznoj vikendici na Karibima.

Izvor: gloria.hr Foto: Guliver/Getty Images

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *