Categories Vijesti o poznatima

Sve je spremno za svadbu vijeka: Kraljica je blagoslovila unukov brak s glumicom!

Britanska kraljica Elizabeta Druga i zvanično je dala svoj “blagoslov” da se princ Harry vjenča Amerikankom Meghan Markle.

Foto: Guliver/Getty Images

Bakingemska palata je objavila fotografiju rukom pisanog dokumenta u kojem kraljica daje svoj pristanak za vjenčanje.

Na dokumentu lijevo od teksta nalazi se crveni zmaj, simbol Velsa, a desno ruža, nacionalni cvijet SAD.

Prema britanskom zakonu, prvih šest u liniji za nasljeđivanje prestola moraju da dobiju kraljičinu dozvolu za venčanje, navode agencije.

Foto: Guliver/Getty Images

Vjenčanje princa Harryja i Meghan Markle zakazano je za 19. maj. Prema nekim procjenama, svadba će koštati više od 500.000 funti, piše CNN.

Na svadbu je pozvano oko 600 gostiju, dok će proslavu moći da posmatra 2.640 “običnih građana”. Vjenčanje će biti održano u kapeli Svetog Đorđa u Vindzorskom dvorcu, koja može da primi oko 800 ljudi.

Najavljena su dva prijema – na jednom će kraljevski par primiti sve goste, dok će kasnije tog dana biti organizovana privatna proslava za skoro 200 gostiju, čiji će domaćin biti princ Charles, otac princa Harryja.

Na vjenčanju će govoriti poglavar Episkopalne crkve Michael Brice Curry, saopštila je Kesingtonska palata.

Foto: Guliver/Getty ImagesU prodavnicama i lokalima u Vindzoru uveliko teku pripreme kako bi se Britanija ostatku svijeta prikazala u najboljem svjetlu, a lokalni Savjet okruga Vindzor pozvao je ljude da što prije naprave planove ukoliko žele da se pridruže proslavi na “veliki dan”.

Kako bi obezbijedio da posjetioci budu u potpunosti spremni za vjenčanje, vindzorski Savjet objavio je plan u kojem daje smjernice o planovima za putovanje, smještaju i izboru mjesta za gledanje vjenčanja.

Očekuje se da će oko 100.000 ljudi iz cijelog svijeta doći u Vindzor kako bi posmatrali kraljevsko vjenčanje, prenio je Sky News.

Prodavnice širom Vindzora snadbjele su se kako bi zadovoljile “svačiji apetit”, pa su tako prepune robe svih vrsta.

U pekari “Heidi”, koja je u sastavu robne kuće “Daniels”, prave minijaturne svadbene torte sa ukusima koje su izabrali princ Harry i njegova vjerenica.

Ta robna kuća je otvorena prije čak 100 godina, a sada je pojačala proizvodnju torti, nakon što je pozvana da služi hranu tokom ceremonije vjenčanja.

Turistički vodič kroz Britaniju procjenjuje da bi vjenčanje moglo donijeti više od 80 miliona funti nacionalnoj ekonomiji i dati podsticaj lokalnom turizmu.

Izvor: Gloria.rs Foto: Guliver/Getty Images

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *