Categories Vijesti o poznatima

Taylor Swift potukla rekord Michaela Jacksona!

Američka pjevačica Taylor Swift trijumfovala je na American Music Awards osvojivši šest nagrada, sada već ukupno 29 čime je nadmašila rekord Michaela Jacksona koji je prikupio 24 nagrade!

Swift je osvojila glavnu nagradu za umjetnicu godine, te četiri druge. Dobila je i nagradu za počasnu umjetnicu decenije čime je stigla do brojke od 29 američkih muzičkih nagrada nadmašivši dosadašnjeg rekordera Michaela Jacksona sa 24 nagrade.

“Sve što mi je važno su uspomene koje godinama imam s vama”, rekla je 29-godišnja Swift publici na svečanosti u Los Anđelesu nakon što je izvela remix svojih hitova.

Očekivalo se da će Swift progovoriti o svađi sa šefovima diskografske kuće Big Machine Records, Scooterom Braunom i Scottom Borchettom, jer su joj oduzeli autorska prava na njenih prvih šest albuma, koje je snimila dok je bila pod njihovim ugovorom. Zbog toga je Taylor prijetila zabrana izvođenja vlastite muzike, kao i zabrana korištenja iste te muzike u dokumentarcu kojeg je izdao Netflix.

Međutim, nedavno su Big Machine Label Group i Dick Clark Production objavili kako su postigli sporazum o licenciranju kojim se odobravaju nastupi njihovih umjetnika za streaming emisije i emitovanje na obostrano odobrenim platformama.

No, u nedjelju pjevačica nije spomenula spor, iako je svoj nastup otvorila noseći bijelu košulju ispisanu naslovima svojih starih albuma.

“Ova je godina za mene bila puna. Bilo je dosta dobro, ali i dosta komplikovano”, rekla je Swift koja je pobijedila u konkurenciji ispred Drakea, Ariane Grande, Halsey i Post Malonea. Dobila je i nagradu za najbolji video spot, najbolji pop/rock album, najbolju pop/rock pjevačicu..

Izvor: 24sata.hr Foto: Guliver/Getty Images

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *