Categories Vijesti o poznatima

Tim Roth “slučajno” postao glumac

Tim Roth, čovjek koji je uvijek bio na pravom mjestu u pravo vrijeme, 1990. ušetao je u bar na Manhattanu. Samo je planirao popiti pivo i pogledati utakmicu američkog nogometa, ali naletio je na, sada već preminulog Sama Sheparda, Christophera Walkena i Al Pacina. 

– Pomislio sam, u šta sam to ušao? Bilo je sasvim slučajno – rekao je Tim, a poslije nekoliko minuta razgovora i pića, Shepard mu je obećao nazvati ga kad smisli ulogu za njega u novoj predstavi. U to vrijeme, Tim je glumio Van Gogha u drami Roberta Altmana ‘Vincent i Theo’, a ubrzo nakon imao je glavnu ulogu i u ‘Rosencrantz i Guildenstern su mrtvi’.

Tim je počeo istraživati Los Angeles, gdje je očekivao da će ga svi odbaciti. Ipak, slučajnost se ponovno uplela i ušetao je tačno u bar u koji je trebao. Tog puta sreo je Quentina Tarantina koji je snimao ‘Pse iz rezervoara‘. Sve se promijenilo.

– Došao je u moj stan nakon noći provedene u kafiću. Čitali smo svaku scenu sa svim likovima, odlično smo se proveli i dao mi je posao – kaže Roth.  Tada se Shepard prisjetio obećanja koje je dao i nazvao je Tima. Htio mu je dati ulogu u idućoj predstavi na Broadwayu, ali bilo je prekasno. 

– Nisam mogao to napraviti. Uvijek ću žaliti što sam propustio tu priliku – rekao je Tim.  Iako je propustio veliku priliku koju mu je Shepard nudio, Tim će se ovog ljeta pojaviti u čak petom Tarantinovom filmu. Glumit će s ‘kolegom’ iz bara, Al Pacinom. U filmu će se pojaviti još, kaže, stotinjak glumaca poput Leonarda DiCaprijaBrad Pitta i Margot Robbie.

Izvor: 24sata.hr/Foto: Getty Images

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *