Categories Vijesti o poznatima

Timothée Chalamet glumiće Boba Dylana u biografskom filmu

Muzički velikan Bob Dylan dobiće svoj igrani film, a pjevača će utjeloviti mladi glumac Timothée Chalamet, koji je za ulogu u filmu “Skrivena ljubav” nominovan za Oscara. Radni naziv filma u režiji Jamesa Mangolda je “Going Electric”‘, a pratiće Dylana u fazi kad s 19 godina dolazi u Njujork. 

Chalamet je navodno već krenuo na intenzivne časove gitare kako bi bio u što boljoj sviračkoj formi na setu, a još uvijek nije poznato hoće li Dylanove pjesme u filmu pjevati ili će ga za to morati sinhronizovati, a jedan od izvršnih producenata filma je i sam Bob Dylan.

Foto: Guliver/Getty Images

Posljednjih godina biografski filmovi o muzičkim zvijezdama su ponovno vrlo popularni, a najveći uspjeh ostvario je “Bohemian Rhapsody” o Freddieju Mercuryju, a u kinima su igrali i “Rocketman” o životu Eltona Johna, a Renee Zellweger je osvojila Zlatni globus za svoju interpretaciju Judy Garland u prošlogodišnjem ostvarenju “Judy”.

Ovo neće biti prvi film o Bobu Dylanu. Još 2007. snimljen je hvaljeni “Nema me” u kojem je Dylana tumačilo šest glumaca, a Cate Blanchett za svoju ulogu osvojila je Oscara. Neće ovo biti ni prvi biografski muzički film u režiji Jamesa Mangolda. On je pak već režirao “Hod po rubu”, film iz 2005. posvećen Johnnyju Cashu.

Fanovi su podijeljenog mišljenja kad je u pitanju angažovanje mlađahnog Chalameta za ovu ulogu. Jedne je oduševio dosadašnjim ulogama, dok oni skeptičniji nisu sigurni je li dovoljno glumački zreo da iznese jednu ozbiljnu i važnu ulogu. Ove godine Timothéeja će publika moći vidjeti u još jednoj ekranizaciji i to “Dune”, snimljene po SF sagi Franka Herberta, a šuška se i o nastavku uspješne “Skrivene ljubavi”.

Izvor: 24sata.hr Foto: Guliver/Getty Images

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *