Categories Vijesti o poznatima

Tom Hardy u ulozi mafijaša Al Caponea

U biografskom filmu ‘Fonzo’ zgodni Tom Hardy  utjelovio je zloglasnog gangstera Al Caponea koji je 20-ih godina prošlog vijeka vladao podzemljem Chicaga. Britanski glumac za tu je ulogu morao potpuno promijeniti izgled. Sada ‘fura’ robijaški imidž što podrazumijeva obrijanu glavu i ‘ležerne’ odjevne kombinacije. – Više me ni rođena majka ne prepoznaje – našalio se holivudski glumac kojeg godinama prati epitet zavodnika. 

Hardy je na društvenoj mreži objavio nekoliko fotografija sa seta koje prikazuju do koje mjere je glumčev izgled promijenjen. Malo je reći da više ne liči na sebe, a transformacija je oduševila glumčeve pratitelje koji nisu štedjeli na lajkovima i komplimentima.

Inače, glumac je utjelovio lik 47-godišnjeg Caponea nakon što je proveo više od sedam godina u zatvoru Alcatraz. U tom dobu počinju se nazirati prvi znakovi demencije, sve više zaboravlja, ali ga sustižu i mračni duhovi prošlosti. Izašao je iz zatvora ‘bogatiji’ za sifilis, a siromašniji za brojne prijatelje.

Psiholog i psihijatar utvrdili su da je pred kraj Capone imao mentalne sposobnosti 12-godišnjaka. Hardy je od 2014. u braku s glumicom Charlotte Riley. Iz braka sa Sarah Ward ima sina Louisa Thomasa.

Izvor: 24sata.hr/Foto: Getty Images, Instagram/Tom Hardy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *