Categories Vijesti o poznatima

“Ubili ga” stres, umor i alkohol: Kit Harington je na rehabilitaciji

Zvijezda “Igre prijestolja”, glumac Kit Harington, završio je na rehabilitaciji nakon što je emitovana posljednja epizoda HBO-ovog hit-serijala u kojemu je glumio Jona Snowa, saopštio je njegov portparol.

Kit je odlučio iskoristiti pauzu u svom radnom rasporedu kao priliku da se na neko vrijeme povuče i poradi na rješavanju nekih ličnih problema – navodi se u saopštenju.

Zahvaljujući “Igri prijestolja”, u kojem igra hrabrog Snowa čiji su potezi u posljednjoj epizodi bili najveće iznenađenje serijala, potpuni anonimus Harington postao je planetarno popularan.

Dok se u saopštenju ne navode razlozi njegove krize, The New York Post je objavio da je glumca teško pogodio završetak rada na serijalu te da je na rehabilitaciji zbog stresa, iscrpljenosti i problema s alkoholom.

Cijena? Ma, prava sitnica…

Boravak u centru za rehabilitaciju Privé-Swiss Wellness, u kojem se Kit sada nalazi, košta više od 120.000 dolara mjesečno. Za to bogatstvo korisnike uče kako se nositi sa stresom i negativnim emocijama, piše Daily Mail. Neslužbeno, u njihovom programu je i pomoć u odvikavanju od alkohola.

Glumcu je dopušten izlazak iz centra kad god to poželi.

“Teško sam izlazio na kraj sa slavom”

U intervjuu za Variety u martu ove godine, Harington je izjavio kako je u početku teško izlazio na kraj sa slavom i “zastrašujućom” pažnjom koju mu je donio serijal.

“Imao sam osjećaj da se moram osjećati kao najsretnija osoba na svijetu, a zapravo sam se osjećao užasno jadno. Izgubio sam ravnotežu, što vjerujem da se mnogima dogodi u 20-ima”, rekao je 32-godišnji glumac, koji se 2018. oženio kolegicom iz serije, škotskom glumicom Rose Leslie.

Ona mu, kako tvrde prijatelji, sada pruža punu podršku.

“Želimo da se Kit napokon odmori i dođe sebi. Trebaju mu mir i tišina”, kažu.

Posljednja epizoda “Igre prijestolja”, emitovana 19. maja, privukla je samo u SAD-u rekordnih 19,3 miliona gledalaca.

Izvor: 24sata.hr Foto: Guliver/Getty Images

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *