Categories Vijesti o poznatima

Wayne Rooney: Vraćam se u Englesku zbog suprugine sreće

Legendarni engleski nogometaš Wayne Rooney vraća se u Englesku iz američkog D.C. Uniteda. Potpisao je 18-mjesečni ugovor za Derby County, ali on počinje vrijediti tek od januara sljedeće godine. Kako pišu britanski mediji, pravi razlog je spašavanje braka.

Supruga Coleen rekla je Rooneyju da je vrijeme da prvi put u svojoj karijeri napravi nešto za nju i djecu, a to je da ih stavi na prvo mjesto. Ipak, financijski gledano, ovo mu nije bio baš najpametniji potez s obzirom na to da je plata u Derby Countyju puno manja nego ona u Washingtonu.

– Zbog ovog će Rooney izgubiti milione, ovo je veliko rezanje plaće, ali rekao je da se zbog suprugine sreće to isplatilo – piše The Sun. Coleen i djeca, sinovi Kai, KlayKit i 15-mjesečni Cass, nekoliko su godina zbog Rooneyjevog posla živjeli u Americi. Navodno je supruga već započela sa selidbom jer se što prije želi preseliti u Englesku kako bi djeca mogla normalno obavljati školske obveze u septembru.

Nogometaš je početkom ove sedmice došao iz Amerike samo kako bi finalizirao pregovore oko svog ugovora. Ovog će puta imati još jednu ulogu – osim one nogometaša, okušat će se i kao trener. Njegova supruga smatra kako je on stvoren za to.

– Bit će uzor mlađima i vrijeme je da ‘odraste’ – rekla je.

Wayne i Coleen upoznali su se kad su imali 12 godina, a vjenčali su se 2008. godine na romantičnoj ceremoniji u Italiji.

Izvor: 24sata.hr/Foto: Getty Images

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *