Categories Vijesti o poznatima

Zlatni globus 2018.: Oprah Winfrey nagrađena za životno djelo

Na dodjeli Zlatnih globusa 2018. Oprah Winfrey dobila je nagradu za životno djelo, te svojim govorom zaslužila gromoglasan aplauz i suze mnogobrojne publike. A uz emotivan govor u prvi plan te večeri došla je i informacija da “Twitter želi da Winfrey bude predsjednica SAD-a”. Šala ili ne, vrijeme će pokazati!

Jedan od najvažnijih trenutaka večeri na dodjeli Zlatnih globusa 2018. bio je onaj kada je producentica, voditeljica i glumica Oprah Winfrey dobila nagradu Cecil B. DeMille za životno djelo.  “Reći našu istinu najmoćnije je oružje koje imamo. Posebno sam ponosna i inspirisana svim ženama koje su osjetile da su dovoljno jake da dignu glas i podijele svoje lične priče”, izjavila je  Winfrey.

“Dugo se žene nije slušalo ili im se nije vjerovalo ako su se usudile reći istinu naspram moći muškaraca. Ali gotovo je s njima!” dodala je legendarna Oprah, te spomenula Recy Raylor, ženu koja je 1944. silovana pod prijetnjom oružjem, i čija je sudbina pokrenula Afroamerikance širom Amerike na borbu koja je urodila plodom i udarila temelje za velike građanske promjene.

Na govor slavne Oprah mnogi su se rasplakali, no nije to bio jedini trenutak koji je izazvao reakcije. Naime, otkako se Seth Meyer u monologu na početku dodjele osvrnuo na Oprah i bacio svima bubu u uho, Twitter želi da Winfrey bude predsjednica SAD-a. Ubrzo je oživio hashtag #Oprah2020, kako bi voditeljica ušla u Bijelu kuću. Kad su je pitali bi li razmotrila tu ideju, Oprah se našalila i rekla: “O.K.”

Izvor: dnevnik.hr/Foto: GettyImages

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *