Categories Putovanja

Spisak stvari koje bi trebalo da nosite u ručnom prtljagu (a ne u koferu)…

Dolaskom toplijeg vremena dolazi vrijeme godišnjih odmora, a time i putovanja pa nije na odmet da imate na umu nekoliko savjeta kada je pakovanje u pitanju.

Pogledajte šta je ono što bi trebao da se nađe u vašem ručnom prtljagu, a ne u koferu…

#1 Novčanik

Osim novca, u novčaniku se nalazi i mnogo drugih vrijednih stvari koje nikako ne bi trebalo da ostavljate u koferu. Navika mnogih koji dio novca nose u ručnom prtljagu, a dio u koferu takođe nije sigurna opcija. Sav novac koji posjedujete trebalo bi da bude u novčaniku u vašem ručnom prtljagu.

#2 Jakna, manji prekrivač

Temperatura u avionu i na aerodromu je uvijek malo niža zbog čega će vam biti potreban dodatni sloj odjeće ili  prekrivač.

#3 Nakit

Koliko god da je zemlja u kojoj se aerodrom nalazi sigurna, vrijedan nakit treba nositi u ručnom prtljagu. Sve i da se kofer ne izgubi postoji mogućnost da se nakit u njemu polomi ili ošteti.

#4 Grickalice

Letovi često kasne, a nekada ne znate ni koliko ćete se zadržati na aerodromu. Takođe, tokom leta postoji šansa da ogladnite, pa je lijepo imati neku grickalicu koja će vas držati sitim do konkretnog obroka.

#5 Laptop

Malo je rizično da nešto tako vrijedno ostavljate u koferu, posebno ako uzmemo u obzir da gubljenje prtljaga nije neuobičajena stvar na velikim aerodromima. Zbog podataka, vrijednosti, ali i samog posla najbolje je da tehniku nosite sa sobom.

#6 Slušalice

Ako planirate gledati neki film ili slušati muziku na laptopu ili tabletu onda bi trebalo da ponesete i slušalice kako ne biste uznemiravali druge.

#7 Kozmetička torbica

Tekućina za leće, parfem, štapići za uši, maska za spavanje, lijekovi i mnoge druge stvari se trebaju naći u vašoj ručnom prtljagu koji će biti uz vas tokom putovanja. Naravno, prilikom kupovine avio-karte provjerite da li i koju tekućinu i lijekove i u kojim količinama je dozvoljeno unijeti u avion!

Foto: Thinkstock Izvor: wall.hr

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *