Categories Uradi sama

4 pravila za uređenje doma i postizanje tople atmosfere

Kada uređujemo enterijer našeg doma, bitno je da izaberemo tople boje koje će u dom privući pozitivnu energiju i osjećaj tople, porodične atmosfere. Tople boje u naš dom dozivaju toplu atmosferu i inspirišu na kreativnost.

Toplim bojama smatramo sve nijanse žute, crvene i narandžaste, a uz ove, u tople boje ubrajamo nijansu breskve, ružičaste i zlatne. Riječ je o idealnim nijansama, za uređenje doma, jer svaka od njih ima određen umirujući uticaj na psihu.

Crvena boja utiče na strast i ljubav, dok je žuta intelektualni i kreativni podsticaj. Narandžasta boja priziva bogatstvo pa je odaberite u umjerenim količinama, jer je suptilnost važna pri uređenju enterijera toplim bojama.

Zlatna je simbol luksuza pa je odaberite u sitnim detaljima i sa mjerom. Dekorateri  kažu da je veoma važno da se tople boje kombinuju sa bijelom, kako bi se suptilno ublažila njihova jačina.

@marksandspenser

Kada dom uređujete toplim bojama, ključ je u njihovom kombinovanju sa hladnim bojama, umjerenosti, suptilnosti, ali i o dozi originalnosti, koja će vaš dom učiniti doslovno refleksijom vaše ličnosti.

1. Obratite pažnju na izbor boja zidova

Ako se opredjelite za boje poput crvene i žute, bitno je da ih kombinujete sa svijetlim, ili tamnim kontrastnim bojama, kako biste ublažili njihovu jačinu. Ova vrsta kontrasta odiše svojevrsnom dozom luksuza.

2. Osvježite prostor detaljima

Jedan od najjednostavnijih načina da osvježite prostor je da posegnete za detaljima toplih boja, bilo da je riječ o komadima namještaja, tepisima, ili sitnim detaljima, koji će prostoru dati potpuno drugačiju dimenziju.

@elonahome

3. Unesite dozu inspiracije u svoj dom

Ukoliko ste ljubitelji umjetnosti, posegnite za umjetničkom slikom jarkih boja, koja će vas svakodnevno inspirisati i oplemeniti vaš životni prostor.

4. Ispunite prostor komadima od prirodnog drveta

Boja prirodnog drveta, savršen je kontrast detaljima toplih boja, pa se opredjelite za police i stolove od prirodnog drveta, kako bi cijeli ambijent odisao snažnom i pozitivnom energijom.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: @cornerroom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *