Categories Uradi sama

Uradi sama: Pet koraka za proljetni vjenčić od cvijeća

Uz proljeće stižu i novi trendovi sezone kako u modi i enterijeru. Boje i ukusi koji će ovo proljeće učiniti jedinstvenim i magičnim su definitivno mint i berry! U narednih nekoliko koraka naučićemo vas kako da napravite savršeni vjenčić koji je najjednostavnija forma cvijetnog dizajna i postanete dio #MintBerryFever proljetnog trenda.

Korak #1

Od grančica breze i vrbe ispletite kružnu formu koju na krajevima pričvrstite žicom ili špagom. Ovu vrstu grančica biramo jer su dovoljno čvrste da izdrže težinu cvijeća koje ćete uplesti, ali i elastične da poprime oblik savršenog kruga.

Korak #2

Sljedeći zadatak je da pripremite cvijeće. Pažljivo skinite suhe ili oštećene listove sa stabla i birajte cvjetove sa laticama koje se nisu potpuno rascvjetale kako bi vam vjenčić duže trajao. Ruže i lizijantusi uz cvjetiće karanfila i divljih orhideja u boji borovnice učiniće da vaš vjenčić izgleda mistično.

Korak #3

Došli ste do koraka kada pažljivo treba da upletete cvijeće u grančice vrbe i breze. Važno je da pupoljke slažete po nijansi i veličini jer će na taj način vjenčić stilski izgledati lijepo, a uz malo zelenila dobićete bogatu formu koju ste željeli.

Korak #4

Kako biste oplemenili aranžman dodajte bobice koje imate u prirodi. Mint boja u floralnom svijetu nije baš moguća, zato se služimo malim trikovima. Cvijeće i listove farbamo blago zelenom nijansom koja prije svega nije agresivna i neće oštetiti strukturu biljke.

Korak #5

Nijanse koje će se odlično složiti uz mint i berry, su bijela i nježno roza. U spektru boja i dizajna to je puna kombinacija i zato izaberite roza cvjetove koji će pored mint i berry elementa izgledati savršeno.

Izvor: lepotaizdravlje.rs

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *