Categories Fitness

Jutro je najproduktivnije vrijeme za vježbanje

Mada živimo brzim tempom i preko dana imamo veoma veliki broj obaveza, važno je da svakodnevno izdvojimo vrijeme za vježbanje – što posebno važi za one koji radno vrijeme provode sjedeći u kancelariji. Upravo zbog tako gustog rasporeda, većina ljudi se odlučuje da vježbe radi u večernjim satima, kad dođu sa posla. Ipak, to vrijeme nije najdjelotvornije za vježbanje.

Foto: Thinkstock

Vježbanje u kasnim satima nije lak zadatak, jer je, prije svega, teško natjerati se na vježbanje, kad umorni dođete sa posla. Mada je važno napomenuti da je vježbanje u bilo koje doba dana dobro za vas, maksimum od rekreacije možete da dobijete ako vježbe radite ujutro. Vježbanje u jutarnjim satima će vas razbuditi, pokrenuti cirkulaciju u tijelu, kao i metabolizam, koji će tokom dana onda trošiti više kalorija.

Jutarnje vježbe pomažu i da lakše kontrolišete apetit tokom dana. Još jedna dobra stvar je činjenica da su teretane u jutarnjim satima prazne, pa možete na miru da se rekreirate. Ne bi bilo loše i da se držite utvrđenog rasporeda i vježbate svakim danom u određeno vrijeme, jer će tako vaše tijelo vremenom naučiti to, pa će baš ta satnica postati najučinkovitija za vas.

Izvor: lepotaizdravlje.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *