Categories Kosa

4 koraka da lako i brzo napravite neodoljive “beach wave” lokne

Nehajne, opuštene lokne, koje su proslavili Viktorijini anđeli, omiljena su frizura mnogim damama, ali većini od nas ne polazi uvijek za rukom da dobijemo ovaj nehajni look. Međutim, uz adekvatnu pripremu kose i svega par trikova, napravićete ovu hit frizuru, koja pristaje gotovo svima.

Priprema kose

Ove lokne definitivno neće izdržati na vlažnoj i nedovoljno osušenoj kosi. Kosu prosušite, a onda provucite prstima pjenu za volumen kroz nju, kako bi kosa nakon stilizacije imala željeni oblik. Pjena je najbolji izbor za davanje teksture našoj kosi, jer nije teška i neće je slijepiti.

Osušite kosu

Sada kada je kosa pripremljena za željeni volumen, potrebno je da je osušite fenom, a kako bi sačuvali kosu od toplotnog oštećenja, nanesite malo spreja, koji štiti kosu od prekomjernog izlaganja visokim temperaturama, a onda je dobro prosušite fenom. Kosa mora biti potpuno suha, kako je ne biste dodatno oštetili, kada počnete da je navijate oko figara.

Obratite pažnju na visinu uvijanja kose

Kada je riječ o beach wave loknama, idealno bi bilo da pramenove debljine ok oko 2-3 cm počnete da uvijate tek na visini očiju, kako bi frizura izgledala što ležernije. Zapamtite da je podjednako važno koliko navijanja imate oko figara. Što više puta kosu obavijete oko prese ili figara, to će lokne biti čvršće i duže će opstati. Takođe, pramen nikada ne uvijajte do samog kraja, krajevi moraju ostati ravni i slobodno padati.

Počešljajte se

Kada potpuno uvijete kosu, sačekajte nekoliko minuta da vam se kosa ohladi, a zatim je počešljajte mekom četkom kako biste dobili što opuštenije lokne. Naravno kada završite frizuru u potpunosti naprskajte malo laka za kosu kako biste fiksirali svoje lokne i obezbijedili im opstanak tokom cijelog dana.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: @kristybythesea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *