Categories Kosa

Biljna ulja za zdraviju i sjajniju kosu

Biljna ulja ne samo da poboljšavaju izgled i pospješuju rast kose, već i sprječavaju njeno opadanje.

Osobe koje imaju problema sa opadanjem kose mogu na nekoliko jednostavnih načina poboljšati rast kose i spriječiti njeno opadanje. U tome najviše mogu pomoći biljna ulja koja se nalaze u prirodnim šamponima. Najbolja biljna ulja protiv opadanja i za jačanje kose su kokosovo, ruzmarinovo, maslinovo, bademovo i lavandino ulje.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje je najbolje prirodno ulje protiv opadanja kose jer snažno prodire duboko u kosu i štiti je od isušivanja. Nakon korištenja kokosovog ulja kosa će biti meka i sjajna, te hidrirana što će potaknuti i njen rast. Kokosovo ulje bi trebalo umasirati u kožu glave svakog dana, a svake dvije nedjelje bi trebalo njegovati i pramenove kose. Nakon par sati ulje je potrebno isprati sa kose pomoću blagog šampona.

Ulje ruzmarina

Izvrstan tretman protiv gubitka kose je i ruzmarinovo ulje koje podstiče diobu ćelija, samim tim i rast kose i bolju cirkulaciju. Ovo ulje je dobro i za odlaganje pojave prvih sijedih vlasi. Mješavinu svježeg ruzmarina i maslinovog ulja treba umasirati u kosu, ostaviti nekoliko sati, pa kosu oprati na uobičajen način.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *