Categories Kosa

Brzi test koji će otkriti da li vam stoji kratka frizura

Da li ste ikada osjetile potrebu da promijenite frizuru? Da tu dugu kosu možda konačno ošišate i isprobate kako je to nositi “piksi” frizuru ili možda  bob? Ipak promjena vas plaši i niste sigurni šta da očekujete od iste. Šta ako ne bude odgovarala vašem obliku lica i ako vam oduzme na ljepoti? 

Pitanja se roje jedno za drugim i negativne misli se neprestano javljaju, a vaša odlučnost da posjetite frizera je sve manja. Na kraju – odsutajete. No, srećom stručnjaci znaju metod koji garantovano pokazuje da li ste jedna od onih dama kojima će kratka kosa možda baš pristajati i dodatno istaknuti ljepotu lica. Ovo “čarobno” pravilo jeste “The 2.25 Rule”, a osmislio ga je britanski hair stilista Džon Frida, koji ima i vlastiti brend preparata za vrhunsku njegu kose.

Riječ je o lakom triku koji za nekoliko minuta može da otkrije da li vam bolje stoji duga ili kratka kosa, a bazira se na dimenzijama vašeg lica.

Pripremite olovku i lenjir, a evo i kako da sprovedete ovaj test:

Stavite olovku vodoravno ispod brade. Potom postavite lenjir uspravno između uha i olovke pod uglom od 90 stepeni, a potom izmjerite udaljenost od ušne resice do olovke. Ako udaljenost iznosi manje od 5,7 santimetara budite sigurni da će vam kratka kosa sjajno pristajati, i to bolje od duge! A, ako je udaljenost veća, ostavite svoju kosu da raste – takva frizura vam ljepše pristaje.

 

Izvor: lepotaizdravlje.rs

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *