Čudo iz kuhinje: Domaći šampon za brzi rast kose!

Čudo iz kuhinje: Domaći šampon za brzi rast kose!

SHARE

Skratili ste kosu i odmah ste se pokajali. Želite da vam kosa ponovo bude duga i sjajna, ali znate da je potrebno mnogo vremena da ona izraste. Srećom, postoji način da proces ubrzate. A sve što vam je potrebno već imate.

Foto: Arhiva portala

Dugu i sjajnu kosu, kao i brži rast, garantuje šampon od sode bikarbone koji možete da spremite sami.

Možda će vam u početku biti  čudno i teško da ne perete kosu klasičnim šamponom, ali budite strpljivi i bićete zapanjeni rezultatima.

Kako da pripremite ovaj tretman?

U malu bočicu sipajte sodu bikrarbonu i vodu, tako da jednu četrvtinu napunite sodom, a tri četvtine vodom. Razmjeru možete da prilagodite dužini kose, pa na primjer za dužu kosu pomiješajte dvije ili tri kašike sode bikarbone i tri puta veću količinu vode. Ovaj domaći šampon možete staviti umjesto kupovnog šampona i na suhu i vlažnu kosu. Utrljajte u kosu od korijena do kraja i ostavite da djeluje oko do tri minuta, a zatim operate kosu vodom. Najbolje bi bilo da koristite toplu vodu za ispiranje.

Potom isperite potom kosu mješavinom sirćeta i vode. Za tu smjesu potrebno vam je jabukovo sirće koje ćete pomiješati u razmjeri jedna petina sirćeta i četiri petine vode. Ako se plašite da vam kosa neće lijepo mirisati zbog sirćeta, mješavini možete da dodate nekoliko kapi eteričnog ulja nane, lavande i ruzmarina ili neko drugo ulje po želji.

Vodite računa nijedna od mješavina ne dođe u kontakt sa očima.

Ponavljanje ovog tretmana primijetićete da vam je kosa sve zdravija, što je preduslov za brži rast, ali i čistija što ćete lako primijetiti tako što kosa “škripi” kada provućete ruku. Takođe, ovaj tretman pomoćiće vam da sa kose uklonite sve one suvišne materije i hemikalije iz kupovnih preparata koje je opterećuju i oštećuju.

IZVOR: ZENA.BLIC.RS

NEMA KOMENTARA

Ostavi komentar