Categories Kosa

Hygge – trend prirodnosti

Čini nam se da je 2017. unijela neočekivane promjene kada su u pitanju boje i stilovi kose. Danski izraz hygge (hu-ga) je ostavio trag u svim trendovima, pa ni hair-stilisti nisu ostali imuni na njega. Hygge bi se najbolje mogao prevesti kao “opušten” ili udoban, a ovako se odrazio kada je po srijedi trend boje kose.

Od velikih kontrasta pramenova i platinasto plave, boje su postale prirodnije i toplije. Dominiraju bakarne, braon, crvenkasto-narandžaste i toplo plave nijanse. Da bi dočarala novi trend, hair-stilistkinja Riavna Kapri je rekla: “Što manje hladne, što više tople”. U praksi je ovo dovelo do toga da sve dame  sa farbanom ili sjenčenom kosom vizuelno dobiju za ton tamniju kosu. I najekstremnija varijanta ovog trenda izgleda prirodno i podrazumijeva da se boje lagano prelivaju jedna u drugu, tako da se ne zna gdje je boja/četka „ušla“ u kosu. Ovaj trend se odnosi samo na kolorit, ali ne i na tehniku bojenja kose.

Evo nekoliko primjera ovog kolortrenda.

Crvenkasta braon nijansa

Braon kosa koja je osjenčena zemljanim crvenim tonovima je savršena za dame sa tamnom kosom koje žele promjene, a nesigurne su, kao i za one koje su imale hladne pramenove ili ombre na tamnoj kosi.

Foto: @chrisgreenehair/Instagram

Kliknite na sljedeću stranicu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *