Jesenji hair vodič: Četiri boje koje će obilježiti predstojeću sezonu

by | 19 Augusta, 2019

Nove trednovi u bojenju kose pojave se svake jeseni, kao da je to propisano zakonom i kao da je to obaveza u ovoj sferi njege i ljepote.

Međutim, ove sezone zanimljivo je to što su nijanse boja za kosu počele da dobijaju i nova, drugačija, upečatljivija imena. Imena kojima je teško odoljeti.

Ovoga ljeta po američkim i britanskim frizerskim salonima, a onda i po svijetu, djevojke su tražile boju kapućina, tamnog piva ili espresa, kao da odjednom boja postaje ljepša ako nosi naziv po našem omiljenom napitka.

Iako se možda čini da je riječ samo o novim imenima za stare boje, tu je ipak detalj koji pravi razliku – nijansa koja se suptilno mijenja.

#1 Svjetliji pramenovi uz lice

Stručnjaci objašnjavaju da su svjetliji pramenovi kao okvir lica najjednostavniji način da našoj kosi dodamo novu dimenziju, a da je ne mijenjamo dramatično. Nekoliko nijansi svjetliji pramenovi uz lice privlače pogled ka očima, usnama, osmijehu. Osim toga, uz njih ćemo zadržati i nešto od ljeta i u jeseni.

https://www.instagram.com/p/ByW2zBcgism/?utm_source=ig_embed

#2 Boja šampinjona

U pitanju je boja sa dosta tonova i podtonova, od pepeljaste do krajnje svijetle boje šampinjona. Ovo je odlična prelazna nijansa, negde između svijetlosmeđe i tamnije blond kose i neke vrsta pepeljasto plave. Idealna je za prirodne plavuše koje su vremenom potamnile i sada žele da zadrže i nešto svojih svijetlih pramenova ili za prirodne brinete koje žele polako, a ne naglo preći u red plavuša.

https://www.instagram.com/p/BzMFP9ynHs3/?utm_source=ig_embed

#3 Tonovi espresa 

Ova tamna nijansa dodatno će oživjeti sa nešto toplijim crvenkastim tonom pa ćemo dobiti efekat tamnog drveta.

https://www.instagram.com/p/BjHuDp4B-rC/?utm_source=ig_embed

#4 Čokolada s cimetom 

Suština je u kontrastu između tople boje divljeg kestena i tamnije podloge. Primamljivo i kad se jede i kada se gleda.

https://www.instagram.com/p/BXk0N0WF7OE/?utm_source=ig_embed

Izvor: elle.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.