Categories Kosa

Njega plave kose ljeti – tips&tricks

Kažu da se plavuše bolje zabavljaju, a znate li koliko je truda potrebno za održavanje plave boje kose ljeti?

Prirodni elementi i stalno stilizovanje kose utiču na promjenu nijanse plave boje te ostavljaju kosu suhom i sklonom pucanju. Donosimo vam tri savjeta kako održavati svoju plavu boju kose, između posjeta frizerskom salonu, ljeti.

#1 Hidratacija

Blajhanje jako isušuje kosu i uništava prirodna ulja i nutrijente koji se nalaze unutar folikule dlake. Kako bi povratili hidrataciju svojoj kosi predlažemo vam da uložite u dobar regenerator za plavu kosu ili masku za dubinsko obnavljanje kose.

#2 Zaštitite kosu od toplote

Probajte što manje fenirati i stilizovati kosu peglom ili figarom. Što manje toplote to bolje. Ako se ipak odlučite svoju kosu stilizovati obavezno koristite sprej za zaštitu od toplote. Takođe, probajte kosu što manje izlagati suncu. Naime, sunce i izlaganje UV zrakama dovodi do pojave žutih tonova u kosi. Svoju kosu zaštitite šeširom, a ako to nije look kojem težite obavezno koristite sprej za UV zaštitu.

#3 Ljubičasti šampon

Kako bi spriječili pojavu žutih tonova u svojoj plavoj kosi uložite u dobar ljubičasti šampon kojim čete sami tonirati svoju kosu između odlazaka frizeru. Ljubičasti tonovi iz šampona apsorbuju se u vašu dlaku te tako uništavaju sve žute tonove unutar folikule dlake. Šampon koristite barem jednom sedmično.

Izvor: wall.hr Foto: Guliver/Getty Images

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *