Categories Kosa

Očistite uređaje za stilizovanje kose brzo i lako

Sigurno znate da četkice za šminku i beauty blendere treba redovno da čistite, ali da li ste ikada obratili pažnju na vaše sprave za stilizovanje kose? Ne, ovde nije riječ o četkama (iako bi i njih trebalo čistiti) već o pegli, figaru i sličnim uređajima koji su snagom toplote zaduženi za vašu frizuru.

Pošto vjerovatno nikada niste očistili ni figaro ni peglu, zagledajte se u nju. Na njoj možete vidjeti ostatke proizvoda (naročito ako ih koristite svaki dan) za zaštitu kose, lak, kreme, pjenu i ostalo…

A osim njih se nalaze i bakterije koje možda nisu vidljive okom ali se mogu i te kako “namirisati”. Onaj neprijatni miris koji osjetite kada se vaš uređaj zagrijava nije normalan i to su u stvari bakterije koje se, nakon što prislonite uređaj kosu, prenose na nju i čine je masnom i prljavijom.

Međutim, ne treba da brinete jer postoji jednostavno rješenje (kao i za sve!).

Prvo isključite spravicu i sačekajte da se u potpunosti ohladi (ako ste je koristili). Uzmite vatu ili tufer i na njega stavite malo alkohola za dezinfekciju (što jači to bolje). Možete koristiti i sodu bikarbonu. Ponovite postupak nekoliko puta i vaš problem je riješen!

Na tuferu ćete sigurno moći da vidite prljavštinu i nemojte se začuditi koliko je ima kada nikada niste čistili vaš uređaj.

Izvor: Ženski magazin Foto: Guliver/Getty Images

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *