Categories Kosa

Po uzoru na poznate dame: Hair trendovi ’90-ih koji su doživjeli veliki comebck

Devedesete ove sezone dominiraju i u beauty i u fashion svijetu. Kada je kosa u pitanju veliki come back doživjele su jarke boje poput mahagonija crvene, kao i specifične dužine, poput pixie cut frizure ili ekstra duge kose. S promjenom godišnjeg doba obično dolaze i brojne fashion i beauty promjene, pa smo za vas izdvojili najnosivije frizure ove zime.

1. Jarke boje

Ovaj trend vratio se iz 90-ih godina, a posebnu pažnju privukao nam je na prelijepoj Zendayi koja je ovaj trend ponosno “pronosala” na crvenom tepihu. Ova mlada glumica odabrala je da u jednoj frizuri spoji dva popularna hair trenda, maxi dužinu kose i jarku, mahagonija crvenu boju, koja je ove zime apsolutni hit u beauty svijetu.

2. Mega volumen

Kada je volumen u pitanju, ove sezone više je više! Slojeviti rezovi, stepenasto ošišana kosa i šiške na stranu su apsolutni trend. Ovu frizuru ponijela je i Heidi Klum, koja je ove sezone svoju prepoznatljivu platinastu boju kose zamijenila nešto tamnijom nijansom. Odlučila se za slojevito ošišanu frizuru, sa razdjeljkom na sredini, koju je upotpunila i šiškama na stranu. Na taj način kreirala je hair look pogodan za apsolutno svaku priliku.

3. Maxi dužina

Veliki comeback doživjela je ekstremno duga kosa po uzoru na Cher. Naravno, ova frizura zahtijeva njegovanu i zdravu kosu, koja je svilenkasta i nježna na dodir, a među prvima ju je ponijela manekenka Gisele Bündchen, jer je riječ o frizuri koja je pravi odabir kada želite da istovremeno predstavite snažan, ali i ženstven i prefinjen izgled.

4. Pixie cut

Frizura kojoj je Twiggy dala popularnost ponovo je u trendu, a izbor je i prelijepe Charlize Theron. Iako predstavlja ekstremnu promjenu i zahtijeva dozu hrabrosti, riječ je o frizuri, koja svakako privlači pažnju i predstavlja jako izazovan i moderan hair look. Iako je mnoge žene izbjegavaju jer im se čini da je riječ o frizuri koja je monotona i nema veliki kreativni potencijal, ove jeseni pixie cut će biti odabir mnogih it djevojaka, koje će vas možda inspirisati da izađete iz zone komfora i isprobate nešto sasvim drugačije.

5. Tamni bob

Bob je frizura, čija popularnost ne jenjava već nekoliko godina unazad. Međutim, ove sezone posebno je popularan bob klasične dužine i u nešto tamnijim tonovima. Ovu frizuru ponijela je manekenka Bella Hadid koja je tokom 2019. promovisala nekoliko različitih hair look-ova, koji su inspirisali mnoge djevojke i žene na smjelu promjenu, kada je odabir frizure u pitanju. Njen posljednji hair odabir je taman, ravno sječeni bob sa vrhovima uvijenim prema unutra, veliki klasik iz 90-ih kada su frizure u pitanju.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: GettyImages

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *