Categories Kosa

POPRAVITE LOŠU FRIZURU za manje od PET MINUTA!

Koliko ste se puta probudile s lošom frizurom koja vam je pokvarila cijeli dan? Pogotovo ako imate malo vremena ujutro i ne stignete prati kosu, pa se vezanje repa ili punđe čini kao jedino moguće rješenje.

Ali, to ne mora biti tako, jer postoji nekoliko jednostavnih trikova pomoću kojih možete popraviti frizuru u samo pet minuta, i uz koje će bad hair dani postati prošlost!

#1 Pokvasite sporne pramenove

Ne morate prati kosu kako biste ukrotili nekoliko pramenova koji strše. Jednostavno, pokvasite samo njih i brzinski ih posušite fenom te izravnajte četkom. Nema jednostavnijeg od ovog, a posebno će vam dobro doći kod razbarušenih šiški. Njih možete pokvasiti i mokrim češljićem, koji ćete provući kroz šiške.

#2 Šta s kovrdžama?

Ako imate kovrdžavu kosu, popršćite je vodom po cijeloj dužini i ispletite dvije pletenice. Ako vam se ne žuri previše, ostavite da se suše na vazduhu, ali sve možete ubrzati i fenom. Ako ćete se odlučiti za opciju s fenom, onda prvo malo sušite pletenice, a zatim ih raspletite i osušite kosu do kraja.

#3 Uvijač za kosu kao spas

Ako ste se probudili s prelomljenim pramenovima, ne posežite za peglom za kosu jer će vam ta metoda oduzeti previše vremena. Neposlušne pramenove najlakše ćete popraviti uvijačem.

#4 Promijenite razdjeljak

Ako inače kosu nosite više na lijevo, pomaknite razdjeljak na desnu stranu, i obrnuto. Ovim jednostavnim potezom nećete samo popraviti lošu frizuru nego ćete i osvježiti svoj izgled.

#5 Zaližite kosu

Zalizana kosa posljednjih je sezona opet cool i svakako je puno zanimljivija opcija od konjskog repa. Ako ste odvažne, bad hair dani savršeni su za isprobavanje ovog looka, a jedino što vam treba je dobra četka i malo gela za kosu.

Izvor: index.hr Foto: Thinkstock

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *