Categories Kosa

Prirodna i stilizovana, moguće je!

Kao što već znate, današnji modni trendovi kada je u pitanju kosa zagovaraju što prirodniji izgled kose. Što znači manje vremena provedenog u ispravljanju, uvijanju i svakom drugom stilizovanju. Kosa bi trebalo da izgleda nemarno, kao da ste je “samo” osušili i izašli iz kuće, ali sa druge strane njegovano i u tim okvirima stilizovano.

Ali budimo iskreni, kosi je ipak potrebno malo stilizovanja da bi ona izgledala lijepo iako je “samo” osušena. U zavisnosti od tipa kose pokazaćemo vam kako da postignete silizovanu-nemarnu frizuru.

Prava kosa

Ako imate pravu kosu, a želite da postignete nemaran izgled, a da pri tome vaši krajevi ne izgledaju suho, potrebno je da nakon pranja kose na nju nanesete sredstvo za volumen, i češljate je dok je skroz ne razmrsite. Nakon toga ispletite dvije labave pletenice i ostavite kosu da se osuši. Kada se kosa osuši, raspletite pletenice i dobićete blago talasastu kosu.

Kovrdžava kosa

Imate kovrdžavu kosu i ne znate kako da imate definisane lokne bez previše truda. Naš savjet je da tokom pranja kose stavite regenerator, onda kosu raščešljajte rijetkim češljem i isperite. Onda iscijedite višak vode, a zatim stavite preparat za kovrdžavu kosu koji se ne ispira, čime ćete postići dodatnu vlažnost kose. Potrudite se da preparat bude ravnomjerno nanijet na sve vlasi. Za dnevnu varijantu stilizujte kosu u jednostavnu visoku punđu. Kada budete pustili kosu, imaćete sjajne, definisane lokne.

Talasasta kosa

Šta god da radite, nemojte brisati talasastu kosu kada je vlažna – na taj način sigurno bi ste uništili definisane talase. Umjesto toga, pratite ovaj jednostavan trik i izbjegavajte da dodirujete kosu. Za savršene meke talase, počnite nanošenjem ulja na krajeve. Onda stavite kosu iza ušiju i zakačite je tako metalnim šnalama da biste postigli dodatno prelamanje kose. Kosu ostavite da se tako osuši. To je trik profesionalnih stilista.

 

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Instagram/kristin_ess

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *