Categories Kosa

Punđa – spas za “bad hair day”

Ponekad jednostavno nemamo dovoljno vremena za stilizaciju kose, a stalo nam je da imamo chic frizuru, koja će upotpuniti naš outfit i make up.  Sreća je što nam je za pojedine frizure potrebno svega nekoliko minuta, a one su tako praktične, elegantne i pravi glam “spas” u posljednjem trenutku.

Punđe su frizure, koje su nas ne mali broj puta spasile, kada imamo bad hair day. Međutim, posebno omiljene su niske, elegantne punđe, koje će svakom vašem outfitu dati classy notu, a biće gotove za svega 2 minuta. Ova frizura vodi porijeklo iz Španije i već godinama je pravimo iz dva razloga, a to su praktičnost i jednostavnost.

Ova frizura idealna je za djevojke sa nešto dužom kosom. Napravite razdjeljak na sredini, počešljajte kosu, vežite niski rep silikonskom gumicom, a onda oko početka repa, uvijte kosu u nisku punđu i vaša frizura je gotova u svega nekoliko poteza i za samo pet minuta. Ako želite malo upadljiviju frizuru, možete dodati neku zabavnu šnalicu, ukosnicu ili svilenu maramu.

Ako želite da sve ostane na svom mjestu, a vaša punđa bude besprijekorna, sve fiksirajte lakom za kosu.

Messy varijanta ove frizure idealna je za one dane kada imate puno obaveza i ne želite da vam kosa smeta, a istovremeno vam je stalo da imate frizuru. Messy punđa ne zahtijeva mnogo truda. Jednostavno skupite kosu po dnu u punđu, izvucite nekoliko pramenove da vam neobavezno padaju preko lica i uokvire ga na najbolji način i vašoj frizuri daju chic izgled.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: @rocky_barnes

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *