Categories Kosa

“Shadow Hair” – novi trend za stilizovanje kose!

Pramenovi su oduvijek bili jedan od najboljih izbora kada je u pitanju osvježavanje i promjena frizure.

Oni su jednostavan način da “oživite” kosu bez mnogo farbanja i posvećivanju samo jednoj nijansi. Posljednji trend koji je postao vrlo popularan na društvenoj mreži Instagram pruža inovativan način da dodate dimenziju vašoj kosi. “Sjenka” tehnika ne uključuje izvlačenje svijetlih, već tamnih pramenova. Tehnika toniranja se ovog puta koristi za dodavanje dubine vašoj boji kose na najprirodniji način.

Foto: Instagram

Tehnika se bazira na strateško tamnije nijansiranje srednjeg dijela kose kako bi se postigao efekat sjenke. Boja se nanosi sa četkicom, a zatim razvlači rukama. Prema profesionalnim frizerima, ova tehnika je jedna od onih koje su najdugotrajnije, pa njihovo održavanje nije ni mnogo skupo, a ni zahtjevno (osvježavanje je potrebno na svakih četiri do šest meseci). Tehnika sjenčenja je prilagodljiva i odlično se slaže uz svaki tip frizure. Takođe se može miješati sa ostalim tehnikama za dodavanje veće dimenzije.

Foto: Instagram

Za najbolji rezultat, frizeri preporučuju biranje nijanse koja je najmanje dvije do tri nijanse tamnija od vaše trenutne boje kose, ako želite da postignete pravi efekat sjenke.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Da li bi ste osvježili vašu frizuru na ovaj način?

Izvor: harpersbazaar.rs Foto: Instagram

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *