Categories Kosa

Trakasti pramenovi: Najprirodnija tehnika farbanja kose za ovo ljeto

Svaka sezona donosi nešto novo, pogotovo kada je riječ o ljepoti. Ovog puta u pitanju je kosa, odnosno tehnika kojom je možete osvježiti i dati joj lepši izgled.

“Trakasti” pramenovi, ili u originalu “ribbon highlights”, slični su balajaž tehnici jer daju kosi nježniji izgled i dubinu. Razlikuju se od klasičnih pramenova jer izgledaju mnogo prirodnije, poput preliva. Međutim, ono što ga razlikuje od balajaža jeste što se svjetlija boja ne koncentriše samo na krajeve kose.

Ribbon highlights 💕 cascading ribbons of hair that are highlighted in a different color than the base color. #ribbonhighlights

A post shared by Stefan Indooroopilly (@stefan_indooroopilly) on

Metoda iza ove tehnike je da korijen, odnosno baza, ostane jednobojna, a da se uz pomoć kontrastne boje u obliku traka stvara dubina i dimenzija. Završni izgled podsjeća na balejaž, ali je boja mnogo svjetlija i raspoređenija po čitavoj kosi.

Savjet plus: Ono što ovu boju kose čini još boljom i zanosnijom jesu veliki krupni talasi! Uvijte kosu uz pomoć viklera ili pegle i sigurno ćete privući pažnju gdje god da se pojavite.

Izvor: zenskimagazin.rs

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *