Categories Kosa

U trendu: Nob je jesenja chic frizura

Nakon najpopularnijih frizura posljednjih nekoliko sezona – boba i loba, vjerovali ili ne stiže nam i nob! 

Ako se pitate o čemu se ovde tačno radi, vrijedi napomenuti kako se ne radi o nikakvom revolucionarnom stilu u kosi koji će vas podstaći na drastičnu promjenu frizure, već o još jednoj interpretaciji sada već zbilja sveprisutnog boba.

Kroz ovu godinu pratili smo brojne njegove varijacije na temu, da bi se približili jeseni i novom trendu – “sleek” bobu. Njega je vrlo brzo zasjenio nob, a zanimljivo je da je ime dobio po poznatoj holivudskoj glumici Nini Dobrev.

Nina je kroz svoju karijeru često mijenjala frizure, dužine i boje kose, da bi s godinama, poput mnogih svojih koleginica, počela postepeno skraćivati dužinu. Nakon jako duge kose i nošenja ekstenzija u mnogim formalnim prilikama, došao je red i na lob, a mnoge zvijezde koje su nosile lob, uskoro su se, umjesto da puste kosu, odlučile za bob.

Ove dvije frizure nesumnjivo su toliko popularne zbog svoje jednostavnosti i laganog održavanja, a to je za svaku zvijezdu koja svakodnevno mora biti dotjerana definitivno veliki plus. Tako je i Nina Dobrev isprobala čari boba i pridružila se svojim poznatim koleginicama u klubu obožavateljki jesenjeg “sleek” boba. A onda su njeni frizerski stilisti otišli korak dalje i nastao je nob.

Za novu interpretaciju boba u slučaju poznate glumice zaslužan je salon Nine Zero One i celebrity stilistkinja Riawna Capri. Ona je zaslužna za evolucije u kosi mnogih holivudskih cura, među kojima su Emma Roberts, Sarah Hyland i Vanessa Hudgens. Riawna je na Nini prvo napravila kosi bob koji je sa zadnje strane kraći, a s prednje duži, da bi cijeloj frizuri zatim dodala guste i kraće, tzv. francuske šiške.

One otkrivaju pogled na obrve, a osim toga i uokviruju lice te u kombinaciji s bobom izgledaju vrlo chic. Ovaj bob ponovo je vrlo sjajan, gladak i sleek.

IZVOR: JOURNAL.HR

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *