Categories Kosa

Vanvremenska bob frizura u trendu je 110 godina!

Otkrivamo vam nekoliko činjenica o najpopularnijoj frizuri, koja je uvijek u trendu.

Frizura bob, koja je postala popularna u eri zlatnog Holivuda, smatra se najboljom frizurom za kratku kosu već 110 godina.

Ovaj hairstyle pomaže da se stvori “vanvremenski” izgled – nosile su je Alexa Chung, supermodel Irina Shayk, glumica Emma Stone i, naravno, dizajnerica Victoria Beckham.

Arhiva portala

Vredi pomenuti i legendarne filmske glumice, Natalie Portman i Gwyneth Paltrow koje su svojim frizurama svojevremeno inspirisale dugokose žene na dramatične promene.

Legendarnu frizuru osmislio je davne 1909. poznati frizer Antoine de Paris, čiji su klijenti bili Coco Chanel, Brigitte Bardot, Marlene Dietrich…

Legenda kaže da je Antoine stvorio bob, kada je jedna od njegovih poznatih klijentkinja izgubila šešir i zamolia da hitno napravi frizuru koja imitira šešir. Sutradan je u salonu maestro bio opkoljen najotmjenijim Parižankama, a kasnije je Coco Chanel promovisala ovu frizuru.

View this post on Instagram

👉 Bob-frizura je pravi klasik! ✔ Jednostavna – ali ne i konzervativna, kratka, ali ne i "stroga"! ___________________________ Ona je: . ✔ zabavna ✔ mladalačka ✔ sexy ___________________________ ♡○♡○♡○♡ Ako ne volite biti rob feniranja i uvijek ste u pokretu opuštena bob-frizura je idealna za vas! I jaaaako je #trendy! ___________________________ P.S. Uradili smo i korekciju pramenova, a o rezultatima govore fotografije i osmijeh klijentice. #EnStyleSarajevo tim – prezadovoljan! 😉 . . . . #enstylesarajevo #salon #frizer #frizura #kosa #njegakose #sarajevo #grbavica #dobrinja #hair #hairsalon #haircare #hairdresser #haircare #hairdo #hairspiration #hairsylist #hairart

A post shared by En Style Sarajevo (@enstyle_sarajevo) on

Zahvaljujući svojoj svestranosti, bob je pogodan za bilo koju vrstu izgleda. Frizuru je lako prilagoditi okruglim i ovalnim licima, mijenjajući strukturu i oblik frizure.

Stilisti preporučuju izduženi bob vlasnicima naglašene brade, a boemsku varijantu sa valovitim pramenovima – za djevojke izražajnih jagodica, poput Margot Robbie i Alexe Chung.

Za ljubitelje stila 60-ih godina pogodan je geometrijski bob, kakav voli Rihanna.

Ova verzija frizure će najpoželjnije izgledati na svijetloj kosi – vatreno crvenoj, platinastoj i plavičasto crnoj.

Izvor: grazia.rs

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *