Categories Lice & Make-up

3 make up trika za svjež izgled ujutro

Vrlo često, onih 8 sati sna, za nas je misaona imenica. Zato je veoma teško da se svakog jutra probudimo odmorne i svježe. Sva sreća, šminka je idealno i jednostavno rješenje za ovu vrstu problema. Donosimo vam neke korisne make-up trikove za dio oko očiju, koji će u trenu sakriti sve tragove nedostatka sna:

1. Izaberite pravu nijansu korektora

Korektor nam pomaže da prekrijemo podočnjake, posvijetlimo dio ispod očiju, te daje oku svjež i odmoran izgled. Ali ukoliko odaberemo pogrešnu nijansu, efekat može biti potpuno suprotan. Uz to, obratite pažnju i na strukturu korektora. Gusta formula, nikako nije pravo rješenje za ovaj dio lica. Odlučite se za hidratantni korektor lagane strukture, koji će prekriti podočnjake, ali neće izgledati neprirodno.

2. Isprobajte bijelu olovku

Nanesite bijelu olovku na donju, vodenu liniju kapka i za tren ćete imati bistar pogled, što će vašem umornom oku vratiti svježinu.

3. Uvijte trepavice

Uvijač za trepavice neizostavan je beauty alat u vašem neseseru. Pored toga što uvijene trepavice otvaraju oko i čine vaš pogled zavodljivijim, daju vam i budan i odmoran izgled.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Thinkstock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *