Categories Lice & Make-up

7 znakova da vam je potreban novi puder – ODMAH!

Svrha pudera jeste da sakrije sve mane na koži i učini ten onakvim kakvim ste oduvijek željeli da bude. Ali, ako vaš glavni saveznik u ljepoti ne ispunjava tu ulogu kako treba, nešto sa njim nije u redu. 

Zato vam donosimo listu kako biste provjerili da li je i vašem tenu potreban novi puder.

#1 Nije iste boje kao vaš vrat

Ovo je problem pri kupovini ovog kozmetičkog proizvoda, tačnije pogrešne nijanse. Puder koji odgovara vašem tenu trebalo bi da se uklopi u boju vaše kože.

#2 Ne pokriva pore, mitisere i druge nepravilnosti

Dobar puder trebalo bi da sakrije sve ono što vas muči i ne želite da gledate na svom licu. Ako primijetite da vam lice izgleda još gore sa jednim slojem pudera, to je je glavni znak da se pozabavite svojim tenom i promjenom šminke.

#3 Ten vam se pogoršao

Akne, bubuljice, mitiseri nas prate tokom cijelom života prije menstrualnog ciklusa i ponekad nam kvare ten, ali Ako vam je ovo problem tokom cijelog mjeseca, možda je problem jer vam ne odgovara puder i pore koje treba da dišu su začepljene.

#4 Pecka vas ili izaziva crvenilo

Da li treba još jednom da spomenemo da ga bacite u smeće čim primijetite bilo kakvo crvenilo, svrab, bubuljice?!

#5 Izgledate kao da nosite masku

Puder bi trebalo da bude neprimjetan, da se lijepo stopi s kožom, a ako to nije slučaj, vrijeme je za neki sa lakšom teksturom ili BB kremu.

#6 Teško se nanosi

Ako se podloga za lice teško razmazuje to može biti znak da mu je istekao rok, ali možda ste zaboravili da ga zatvorite i vazduh je ušao u pakovanje. U svakom slučaju, s tim se puderom možete oprostiti.

#7 Imate samo jedan puder na raspolaganju

Ista nijansa podloge ne može odgovarati vašem ljetnjem i zimskom tenu, zato morate imati najmanje dvije različite nijanse za različita godišnja doba.

Izvor: cosmopolitan.rs Foto: Thinkstock

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *