Categories Beauty

Blistav i svjež pogled uz novu Chanel Le Lift kremu za predio oko očiju

Predio oka je dio lica koji prvi pokazuje znakove starenja i umora. Tokom godina, dolazi do pojave bora i sitnih linija, tamnih kolutova i oticanja, kao i opuštenih kapaka. Kako bi pružio ciljano rješenje za svaki od ovih problema, Chanel je preosmislio kremu za oči iz Le Lift linije linije.

Sve što je potrebno da biste izgledali mlađe i blistavije su svježe i svjetlucave oči glatke i ujednačene konture, bez bora, sitnih linija, tamnih kolutova i oticanja. Zato se Le Lift Crème Yeux fokusira na gubitak tona kože i boje oko očiju, dok istovremeno pruža prijatan osjećaj i ujednačenost. Specijalno formulisana za ovaj izuzetno osjetljiv dio lica, ova krema izglađuje i učvršćuje kožu zahvaljujući kombinaciji botaničkih sastojaka u njihovim najefikasnijim koncentracijama, sa formulama visoke tolerancije koji odaju počast sastojcima prirodnog porijekla.

Kreirana da izgladi ove bore i sitne linije, i istovremeno učvrsti kožu oko očiju, Le Lift Crème Yeux je formulisana sa botaničkim koncentratom lucerke. Poslije mjesec dana, predio oka je glatkiji (-12%* površine bora) i čvršći (+17%*). Kapci izgledaju podignuto (efekat zatezanja +23%**). Oči djeluju otvorenije (+16%**), mlađe i blistavije.

Le Lift Crème Yeux sadrži Fito-aktivni kompleks koji ublažava oticanje i uliva energiju konturi oka. Spajajući fitozome aeskina sa ekstraktom kvasca, ovaj kompleks djeluje na tamne kolutove i oticanje kako bi otkrio blistave, svježe i odmorne oči. Fitozomi aeskina, čiji aktivni dio potiče iz sjemena divljeg kestena, štite krvne sudove tako što smanjuju vaskularnu propustljivost. Ovo pomaže u smanjenju veličine kesica ispod očiju i ograničava njihovo formiranje.

S druge strane, ekstrakt kvasca dobijen posredstvom biotehnologije stimuliše mikrocirkulaciju i samim tim smanjuje intenzitet boje tamnih kolutova. Paralelno, kombinacija sastojaka sačinjena od derivata hijaluronske kiseline, glicerina i polisaharida pojačava ima izglađujuće dejstvo tako što trenutno hidrira kožu i čini je punijom.

Obogaćena pčelinjim voskom i shea puterom, nježna, topljena tekstura Le Lift Crème Yeux obavija predio oka prijatnim velom koji ga učvršćuje i savršeno priprema kožu za šminkanje. Nježna prema očima, formula bez mirisa je pogodna za osjetljivu kožu. Po nanošenju, trenutno prodire u kožu. Zahvaljujući puderima mekog fokusa, kontura oka je trenutno ujednačena, a oči još blistavije.

Kako se koristi Le Lift Crème Yeux

Ujutro i naveče, nježno nanesite Le Lift Crème Yeux vrhovima prstiju na cijeli predio oka, kao i na gornji kapak. Za maksimalnu efikasnost, Chanel je osmislio tri pokreta za nanošenje koja činite u skladu sa vašim potrebama i željama.

Foto: Chanel

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *