Categories Beauty

Greške koje svi pravimo, a naša koža zbog njih pati!

Dvadesete godine su vrijeme eksperimentisanja u beauty rutini. U tome nema ništa loše, međutim potrebno je paziti da ne zanemarimo njegu kože jer bi se to moglo odraziti na naš kasniji izgled. Otkrivamo nekoliko najčešćih grešaka koje pravimo, a koža zbog njih pati.

Foto: Guliver/Getty Images

Preskačemo skidanje šminke

Koliko vam se puta dogodilo da ste nakon izlaska samo legle u krevet s postojećom šminkom? To je jedna od najvećih grešaka koje možete napraviti jer može doći do začepljenja pora i potencijalnog stvaranja bakterija. Ako se šminka ne skida, dolazi do gubitka svježine i koža gubi svoju glatku teksturu.

Nanošenje šminke bez podloge

Ponekad u žurbi zaboravite nanijeti hidratantnu kremu? Takve vam se stvari trebaju događati što rjeđe jer je podloga svojevrsna zaštita na koži. Kad ne navlažite kožu prije, takođe dolazi do neravnomjernog nanošenja šminke i zatvaranja pora.

Nepravilna ishrana

Važno je zapamtiti da prekrasna koža dolazi i iznutra, odnosno treba upamtiti važnost ishrane! Uravnotežena ishrana i dovoljan unos vitamina rezultiraće zdravom i glatkom kožom.

Stiskanje bubuljica

Rijetko ko može da odolii stiskanju bubuljica, a u kućnoj radinosti to može dovesti do neželjenih rezultata. Nerijetko se dogodi da pretjeramo pa dugoročno oštetimo kožu.

Nedovoljna količina vode

Opšte je poznato da je voda jedna od najvažnijih stavki lijepog i zdravog izgleda. Ako je ne uzimamo dovoljno, štetimo tijelu na više načina, između ostalog i koži koja postaje i izgleda dehidrirana.

IZVOR: DIVA.VECERNJI.HR

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *