Categories Beauty

Napravite vlastiti prirodni sapun uz OVAJ recept

Osim što prirodno uvijek znači i bolje za našu kožu, izradom vlastitog sapuna za lice i tijelo smanjujemo plastični otpad na planeti, ali i štedimo novac stvarajući vlastite zalihe kozmetike. Takođe, učenjem nečeg novog provodimo kreativno i kvalitetno vrijeme. Zbog svega ovog okušajte se u kućnoj radionici izrade sapuna prema preporuci Marka Capeka.

Već više od 10 godina Marko Capek svoje napore i ideje usmjerava prema očuvanju i zaštiti okoline. Kao magistar inženjer elektrotehnike sa specijalizacijom iz područja obnovljivih izvora energije, danas kroz svoje udruženje TERRA HUB organizuje radionice, predavanja, webinare i na različite načine podstiče okolinu na svjesno življenje.

Takođe, Marko je već deset godina posvećen proizvodnji vlastite kozmetike i zato je idealan izvor inspiracije ako i vi želite krenuti u tom smjeru.

Jedna od najboljih platformi za učenje o održivosti i za pametne savjete je i web stranica Održivi život s pripadajućim FB profilom koju Marko vodi. Svojim pratiocima poklonili su online radionicu izrade prirodnih sapuna za lice i tijelo. Kroz cjelokupan proces izrade možete se upoznati posredstvom ovog linka, a u sklopu radionice nalaze se i praktična uputstva za nabavku namirnica te detaljni savjeti oko mjerenja gramaže i kalkulatora.

Dajemo vam cijelu radionicu izrade 100% prirodnih veganskih biorazgradivih sapuna za tijelo i lice, uz to da stvarate…

Posted by Održivi Život on Понедељак, 25. мај 2020.

Foto: Održivi život

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *