Categories Beauty

Njega nakon 30-e: Nove beauty navike koje morate usvojiti

Nakon 30-te godine, naša koža prolazi kroz promjene, što zahtijeva i promjenu beauty rutine. Neke navike jednostavno moramo izbaciti iz svoje rutine i ustupiti mjesto nekim novim. Jasno nam je da naša koža počinje da stari, a naš cilj nije da joj u tome pomognemo, već da je što duže zadržimo mladom i sjajnom.

Ovim beauty navikama, nakon 30-te morate reći zbogom:

1. Zaboravili ste da skinete šminku

Ovo nikako nije dobro i mnogo šteti koži lica, a posebno kada pređemo 30-u. Vašoj koži je potrebna regeneracija, a ona se dešava tokom sna, zato kožu pred spavanje morate detaljno očistiti od šminke i bogato je nahraniti.

2. Drastična promjena kilaže

Naše tijelo se nakon 30-e brže mijenja i zato je važno da do 30-ih dođete do svoje idealne linije, koju ćete nakon 30-te samo održavati. Svaka nagla promjena kilaže, mogla bi da ostavi promjene i na koži vašeg lica. Ako naglo smršate, koža će postati opuštenija, bore vidljivije, a vi ćete izgledati znatno starije.

3. Nekontrolisano izlaganje sunčevim zracima

Direktno izlaganje suncu ubrzava proces starenja kože. Poslije 30-e zaštita kože od sunca mora postati dio vaše svakodnevne rutine, a krema sa SPF-om je obavezna. Na ovaj način spriječit ćete prekomjernu pojavu bora, ali i ne baš tako poželjne depigmentacije na koži.

4. Tretiranje kože agresivnim kozmetičkim sredstvima

Nakon 30-e godine idealni proizvodi za njegu su oni nježni, na prirodnoj osnovi, koji dubinski hrane i obnavljaju kožu. Struktura kože vremenom se mijenja, pa agresivni proizvodi mogu dovesti do pucanja kože i izazvati da ona izgleda starije nego što zaista jeste.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Getty Images

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *